Έρχεται η επέλαση του ψυχρού μετώπου – Καταιγίδες, χαλάζι και χιονοπτώσεις

Έρχεται η επέλαση του ψυχρού μετώπου – Καταιγίδες, χαλάζι και χιονοπτώσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κίνηση του ψυχρού μετώπου από τις πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με το meteo.gr, δίνοντας σημαντικά ύψη βροχής στα δυτικά τμήματα της χώρας μας. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 το πρωί της σήμερα, ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ στα Θεοδώριανα Άρτας, κατέγραψε 61 mm.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, το ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα.

Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά γρήγορα οι βροχές θα εξασθενήσουν. 

Κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας, στις περιοχές που εμφανίζουν αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης τοπικά ισχυρών φαινομένων συμπεριλαμβάνονται η Θεσσαλονίκη και η Αττική (κυρίως στα δυτικά τμήματα), όπως φαίνεται στον αντίστοιχο προγνωστικό χάρτη.

Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική το μεσημέρι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6, τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. 

Αναλυτικά σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, από τις πρωινές ώρες σήμερα επηρεάζονται η κεντρική Στερεά, η δυτική και ανατολική Πελοπόννησος, με εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες αλλά και η κεντρική Μακεδονία κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές ώρες, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η ανατολική Μακεδονία, η Εύβοια, Σποράδες και πρόσκαιρα η Θεσσαλία με εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα της Δευτέρας. Από τις απογευματινές ώρες, επηρεάζονται η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και οι βόρειες Κυκλάδες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter