Έρχεται η κακοκαιρία από την Ιταλία – Ποιες ημέρες αναμένονται έντονα φαινόμενα (Video)

Έρχεται η κακοκαιρία από την Ιταλία – Ποιες ημέρες αναμένονται έντονα φαινόμενα (Video)

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το Σάββατο, με το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία να φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και σταδιακά θα κινείται πιο ανατολικά. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι δυσκολότερες ημέρες θα είναι η Κυριακή και η Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας, αν και τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται προς τα ανατολικά, τα δυτικά και τα νότια.

Ο μετεωρολόγος ανέφερε στο Open TV ότι τα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι ο μεγάλος όγκος νερού, οι ισχυροί άνεμοι, οι χαλαζοπτώσεις και οι κεραυνοί.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από την Τρίτη, με τους νοτιάδες να φέρνουν ξανά άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια.

Καιρός: Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή

Στα δυτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και νοτιάδες – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες (LIVE)

Η Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Έγκλημα Τέμπη: «Μπάζωσαν το σημείο, εξαφάνισαν βαγόνια» – Τι αναφέρει για τα χημικά το αποκαλυπτικό πόρισμα που κατατέθηκε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter