Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο – Ποιες είναι οι επικίνδυνες ημέρες (LIVE)

Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο – Ποιες είναι οι επικίνδυνες ημέρες (LIVE)

Η ψυχρή μάζα που έρχεται από την γειτονική Ιταλία, θα φέρει εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού και στην Ελλάδα, με νέα κακοκαιρία να ξεκινά το Σάββατο στη χώρα μας, η οποία δεν θα διαρκέσει για πολύ, καθώς λίγο πριν μπει ο Δεκέμβρης αλλάζει πάλι το σκηνικό του καιρού.

Η κακοκαιρία Alexis όπως την ονόμασαν οι Ιταλοί, αλλάζει το σκηνικό του καιρού στη γείτονα χώρα τις επόμενες ημέρες και «ανοίγει» τον δρόμο για επιδείνωση του καιρού στην Ελλάδα.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τονίζει πως η επιδείνωση του καιρού δεν φαίνεται επικίνδυνη, πλην των ισχυρών ανέμων που θα φτάσουν τα 9 μποφόρ και χρειάζονται την απαιτούμενη προσοχή από όλους.

 

Η πρόγνωση για την Παρασκευή

Η Παρασκευή είναι μία ημέρα μετάβασης, με λίγες βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και στη Δυτική Ελλάδα από το βράδυ. Το Σάββατο το σκηνικό θα είναι χειμωνιάτικο, καθώς το σύστημα από τα βόρεια θα κάνει αισθητή την εμφάνισή του σε όλη τη χώρα. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ θα βρέξει και στην Αθήνα τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.

Η πρόγνωση για το Σάββατο

Όπως δείχνουν οι χάρτες το Σάββατο προβλέπεται να είναι μια επικίνδυνη ημέρα, με τους ανέμους να φτάνουν και τα 9 μποφόρ. Θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο γρήγορα θα στραφούν σε πολύ θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρει πως έρχονται τα πρώτα «σοβαρά χιόνια», τα οποία «κατεβαίνουν» στα Βαλκάνια, στα Σκόπια, στη Βουλγαρία και στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και ίσως και λίγο πιο χαμηλά σε ημιορεινές περιοχές. Τονίζει δε, πως ίσως πρόσκαιρα να δούμε χιονόπτωση και στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης.

Βράδυ Σαββάτου προς Κυριακή θα χιονίσει και σε Παρνασσό και Καλάβρυτα.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι εντυπωσιακή, με τον υδράργυρο να πέφτει στην Αθήνα από τους 22 βαθμούς το Σάββατο στους 14 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή.

Το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθέι και τη Δευτέρα που θα είναι μία κρύα ημέρα.

Η πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά

Όμως, τα τελευταία δεδομένα δείχνουν πως έρχεται και πάλι αλλαγή του καιρού την Τρίτη, αφού αρχίζουν ξανά οι νοτιοδυτικοί άνεμοι και ο καιρός «γλυκαίνει».Για καιρό που «αγριεύει» μέσα στο Σαββατοκύριακο κάνει λόγο και ο διευθυντής της ΕΜΥ, κ. Θεόδωρος Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Twitter, μέσα στο Σαββατοκύριακο και ιδίως την Κυριακή ο καιρός θα δείξει τα δόντια του μπαίνοντας σε ρυθμού χειμώνα με την θερμοκρασία να κάνει βουτιά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter