Έρχεται λύση με click in shop για ένδυση, υπόδηση, κοσμήματα

Έρχεται λύση με click in shop για ένδυση, υπόδηση, κοσμήματα

Κάτι η πίεση των εκπροσώπων του λιανεμπορίου που συμπλήρωσε δυο μήνες εκτός κανονικής λειτουργίας, κάτι ο φόβος για μεγέθυνση της ύφεσης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 αν μετά την απώλεια του εορταστικού τζίρου χαθεί και ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων, κάτι ο κίνδυνος πολλαπλασιασμού των λουκέτων ειδικά στην ένδυση και την υπόδηση, συνετέλεσαν ώστε εκεί στην κυβέρνηση να αποφασίσουν επιτέλους την προώθηση μιας σχετικά λειτουργικής λύσης για το άνοιγμα της αγοράς από την προσεχή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, με τη μέθοδο του click in shop για τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και κοσμήματος και του click away για όλους τους άλλους κλάδους.

Χτες στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο αρμόδιος Υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης, μαζί με τον αναπληρωτή Ν. Παπαθανάση και τον Γ.Γ. Εμπορίου Π. Σταμπουλίδη, υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Γιώργο Καρανίκα, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για καταιγισμό λουκέτων μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για συνέχιση της πλήρους παύσης στο λιανεμπόριο και την τρέχουσα εβδομάδα, εβδομάδα έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων από τις οποίες οι έμποροι περίμεναν να βγάλουν κάποια, ελάχιστα έστω, από τα «σπασμένα» της απώλειας του μεγάλου εορταστικού τζίρου.

Δίνει αποτελέσματα η πίεση του εμπορικού κόσμου

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκας φέρεται να ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην επαναλειτουργία της αγοράς με τη μέθοδο του click in shop για τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων – τα μαγαζιά που πουλάνε ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα που οι καταναλωτές αρνούνται να ψωνίσουν αν δεν τα δοκιμάσουν – καθώς αυτοί συνδέουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία τους με τις χειμερινές εκπτώσεις.

Προς την ίδια κατεύθυνση – με λίγο διαφορετικές προτάσεις – πίεσε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, ο οποίος ζήτησε την επαναλειτουργία της αγοράς με click away από την προσεχή Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου και με click in shop από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Στο όνομα της ανάγκης να μην χαθεί ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων, ύψους 5.3 δις ευρώ, με βάση τα δεδομένα του 2020, που θα έχει εύλογο αρνητικό αντίκτυπο στην κατανάλωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εισηγήθηκε μάλιστα σε περίπτωση εκ νέου επιβάρυνσης των υγειονομικών δεικτών μέσα στις επόμενες λίγες μέρες, να αλλάξουν δραστικά οι προτεραιότητες και πρώτον, να επανεξεταστεί η λειτουργία των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων, δεύτερον να γίνουν αυστηρότερα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας στα σούπερ μάρκετ και τρίτον, να υπάρξει επιτέλους μια ισόρροπη αντιμετώπιση του υγειονομικού κινδύνου σε όλους τους κλάδους χωρίς εξαιρέσεις, (π.χ. να μην ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία και μένουν κλειστά τα μαγαζιά με είδη ένδυσης) ώστε «όλες οι επιχειρήσεις της χώρας, μαζί με τους εργαζομένους τους, να είναι εδώ και την επόμενη μέρα».

Επίσημες ανακοινώσεις την Παρασκευή

Και μολονότι χτες μετά τη συνάντηση μεταξύ των αρμόδιων Υπουργών και του προέδρου της ΕΣΕΕ δεν έγιναν ανακοινώσεις σχετικά με το τι «μέλλει γενέσθαι», σήμερα έγινε ανεπισήμως γνωστό από το Υπουργείο Ανάπτυξης ότι δόθηκε η πρωθυπουργική συγκατάθεση ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα της ΕΣΕΕ και να ανοίξει το λιανεμπόριο από την προσεχή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, με τη μέθοδο του click in shop για τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και κοσμήματος και του click away για όλους τους υπόλοιπους κλάδους, υπό την αίρεση μιας δραματικής ανατροπής στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή, αφού η σχετική απόφαση πάρει την έγκριση της υγειονομικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Επίσης έγινε γνωστό ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα γίνει ακόμη στην περίπτωση που υπάρξουν κάποιες λίγες αρνητικές ψήφοι μελών της υγειονομικής Επιτροπής όπως έγινε και το άνοιγμα των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων, ωστόσο αποκλείστηκε η ικανοποίηση του αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών να κλείσουν Δημοτικά- Νηπιαγωγεία για να ανοίξει το λιανεμπόριο. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter