Έρχεται ο «Βασιλιάς Ότο»

Έρχεται ο «Βασιλιάς Ότο»

Το πρόσωπο που μας οδήγησε στην κορυφή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, ο γερμανός Ότο Ρεχάγκελ, είναι ο κεντρικός ήρωας του ντοκιμαντέρ «King Otto».

Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα άφησε σύξυλο όλο τον πλανήτη με την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος το απόλυτο αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα χωρίς γνωστά ονόματα, που δεν είχε πετύχει καμία απολύτως νίκη σε τελική φάση σημαντικής διοργάνωσης να κάνει το θαύμα. Η Ελλάδα λοιπόν που μόλις άλλη μια φορά είχε βρεθεί σε τελική φάση Euro, το 1980 στην Ιταλία και άλλη μια σε Μουντιάλ (με τη θλιβερή αμερικανική περιπέτεια του 1994 να αποτυπώνεται στο κωμικό σύστημα 4-4-2 που μετρούσε ειρωνικά τα γκολ των αντιπάλων), πήγε το καλοκαίρι του 2004 στην Πορτογαλία με στόχο μια καλή εμφάνιση που ίσως και να της έφερνε και την πρώτη νίκη στην ιστορία της καθώς μέχρι τότε μετρούσε 5 ήττες και 1 ισοπαλία σε 6 αγώνες τελικής φάσης.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, η Ελλάδα νίκησε κάποια θηρία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας δύο φορές την οικοδέσποινα Πορτογαλία, του νερού τότε Ρονάλντο, στο εναρκτήριο ματς και στον τελικό. Τίποτε από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν στον πάγκο της εθνικής Ελλάδος δεν βρισκόταν ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο πήρε το ρίσκο να αναλάβει την αδύναμη ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου και να της αλλάξει μια για πάντα την ιστορία της. Το ντοκιμαντέρ “ KING OTTO (Ο Βασιλιάς Ότο) ” σε σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς θα βγει σύντομα στις ελληνικές αίθουσες από την Tanweer.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter