Έρχεται ψυχρή εισβολή με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το Σάββατο

Έρχεται ψυχρή εισβολή με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το Σάββατο

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και στην Αττική αναμένονται τις επόμενες ημέρες με τον καιρό να αλλάζει ραγδαία από την ερχόμενη Παρασκευή. 

Ο ανοιξιάτικος καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν λίγες ημέρες ακόμα αφού από την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται ραγδαία μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και κατά 17 βαθμούς στην Αττική. 

«Η χώρα μας εισέρχεται από το Σαββατοκύριακο (13-14 Φλεβάρη) και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση εντυπωσιακής αλλαγής του καιρού με κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με κατά τόπους επίσης πυκνές χιονοπτώσεις στα περισσότερα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας!» αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.  

«Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε ευπαθείς ορεινές αλλά και πεδινές στον παγετό περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας καλό θα είναι να υπάρχουν αποθέματα νερού μέσα στο σπίτι για κάθε χρήση!!!

Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά ριχνοντάς τους τροφή καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά» συνεχίζει. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter