Έρχεται στην Ελλάδα η πρώτη πλατφόρμα ζωντανού ηλεκτρονικού εμπορίου

Έρχεται στην Ελλάδα η πρώτη πλατφόρμα ζωντανού ηλεκτρονικού εμπορίου

Η νέα εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου ήρθε τώρα και στην Ελλάδα. Το ζωντανό ηλεκτρονικό εμπόριο (Livestreaming e-commerce), είναι μια πραγματικότητα και ήρθε για να αλλάξει το τοπίο, όπως υπόσχεται το LIVESHOPPING GREECE.

Στην εποχή που η προσωπική πώληση δέχεται σοβαρό πλήγμα (lockdown, click away) το ζωντανό ηλεκτρονικό εμπόριο (ΖΗΕ) προσφέρει ζωντανή παρουσίαση των προϊόντων αλλά και της επιχείρησης και, συνεπώς, άμεσες πωλήσεις. Ο πελάτης παρακολουθεί την ζωντανή παρουσίαση των προϊόντων και αλληλοεπιδρά. (μέσω Chat). Κάνει ερωτήσεις στον παρουσιαστή και λαμβάνει άμεσα απάντηση.

Από τις 26 Δεκεμβρίου 2020 θα λειτουργήσει στην Ελλάδα το www.liveshopping.gr , η πρώτη πλατφόρμα ζωντανού ηλεκτρονικού εμπορίου. Θα φιλοξενεί καθημερινά online ζωντανές εκπομπές πώλησης προϊόντων (διάρκεια 60-90 λεπτά κάθε εκπομπή) από διαφορετικούς Εμπόρους από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια κάθε εκπομπής οι θεατές (καταναλωτές) θα μπορούν να δουν με λεπτομέρεια τα προϊόντα που παρουσιάζει ο Έμπορος και να παραγγείλουν άμεσα τα προϊόντα που επιθυμούν (εισαγωγή σε καλάθι αγοράς). Ταυτόχρονα θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήματα online στον Έμπορο και να λαμβάνουν απαντήσεις, πάντα ζωντανά. Ο Έμπορος μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στην Ελλάδα, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχει ήδη δικό του eshop. Η ζωντανή μετάδοση γίνεται με το κινητό τηλέφωνο ή/και υπολογιστή και σύνδεση στο ίντερνετ. Έτσι απλά.

Το ζωντανό ηλεκτρονικό εμπόριο (ΖΗΕ) ξεκίνησε από την Κίνα (110 δις δολάρια πωλήσεις ΖΗΕ το 2020, 10% των συνολικών online πωλήσεων της Κίνας) και επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Μόλις πρόσφατα η Carrefour στη Γαλλία πραγματοποίησε την 1η εκπομπή ΖΗΕ, με θεαματικά αποτελέσματα. Η WALMART ξεκινάει συνεργασία με το ΤΙΚ ΤΟΚ στις 18/12 με εκπομπές liveshopping στις ΗΠΑ. Ο Βασιλιάς του ΖΗΕ στην Κίνα είναι η ALIBABA. Η συνεργασία μας με την ALIBABA στην Ελλάδα μας οδήγησε στην απόφαση «εισαγωγής» του ΖΗΕ και στην χώρα μας.

Πώς λειτουργεί

1. Το www.liveshopping.gr θα φιλοξενεί καθημερινά, σε απογευματινές και βραδινές ώρες, ζωντανές εκπομπές πώλησης προϊόντων από διαφορετικούς Εμπόρους, κατά τη διάρκεια των οποίων οι θεατές (καταναλωτές) θα μπορούν να παραγγείλουν άμεσα τα προϊόντα που παρουσιάζονται. Ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήματα στον παρουσιαστή και να λαμβάνουν απαντήσεις, πάντα ζωντανά.

2. Ο Έμπορος παρουσιάζει λεπτομερώς τα προϊόντα του (διάρκεια εκπομπής 60-90 λεπτά) και ταυτόχρονα προβάλει την επιχείρησή του, αυξάνοντας σημαντικά το ποσοστό μετατροπής των «θεατών» σε αγοραστές.

3. Ο καταναλωτής βλέπει λεπτομερώς τα προϊόντα και υποβάλει online ερωτήσεις στον Έμπορο (μέσω του Chat), λαμβάνοντας άμεσα απαντήσεις. Ταυτόχρονα διασκεδάζει κατά τη διάρκεια των αγορών του, αλλάζοντας ουσιωδώς την εμπειρία αγορών.

4. Ο Παρουσιαστής της εκπομπής είναι είτε ο ίδιος ο επιχειρηματίας, είτε στέλεχος της επιχείρησης, είτε ειδικός στην παρουσίαση συγκεκριμένων προϊόντων, είτε ένας influencer / διάσημο πρόσωπο / πρόσωπο με πολλούς ακολούθους στα Social Media κλπ.

5. Ο Έμπορος μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στην Ελλάδα, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχει ήδη δικό του eshop. Η ζωντανή μετάδοση γίνεται με το κινητό τηλέφωνο, τον υπολογιστή και σύνδεση ίντερνετ. Έτσι απλά.

6. Ο πελάτης τοποθετεί την παραγγελία του στο liveshopping.gr και η παραγγελία του εκτελείται άμεσα από τον Έμπορο (αποστολή με ταχυμεταφορές ή Click Away (εφόσον βρίσκονται στην ίδια Περιφέρεια)).

7. Στο liveshopping.gr οι πωλήσεις γίνονται αποκλειστικά κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τι πωλείται

Στο liveshopping.gr ο καταναλωτής θα βρει ότι πωλείται. Ενδεικτικά: Μόδα και Ομορφιά, ηλεκτρονικά είδη και Gadgets, διακόσμηση σπιτιού και έπιπλα, παιδικά και βρεφικά είδη, γραφική ύλη, τρόφιμα, προϊόντα προσωπική υγείας, αξεσουάρ αυτοκινήτου, είδη για ζώα, είδη για τον ελεύθερο χρόνο, κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης, παιχνίδια κλπ.

Στόχος μας, εκτός των άλλων, είναι και η ενίσχυση των πωλήσεων αγροτικών τυποποιημένων προϊόντων από όλη την Ελλάδα καθώς και πώληση προϊόντων παραγόμενων σε ακριτικές περιοχές και περιοχές με υψηλή ανεργία. Πάντα ζωντανά και διαδραστικά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα www.liveshoppinggreece.gr ή στο 6974910050, info@liveshoppinggreece.gr , https://www.facebook.com/liveshopping2020/ 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter