Έρχεται το barcode για την καταμέτρηση της πώλησης των εφημερίδων – Δείτε το σχέδιο

Έρχεται το barcode για την καταμέτρηση της πώλησης των εφημερίδων – Δείτε το σχέδιο

Μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ανοιχτή η δημόσια διαβούλευση για τη σύμβαση που αφορά τη «συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων πώλησης ημερήσιου και περιοδικού Τύπου από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας». Η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο μετά από διαγωνισμό θα αναπτύξει ένα κεντρικό πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θα διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία.

 Σε αυτό θα συγκεντρώνονται με επιγραμμικό (online) τρόπο όλα τα απαραίτητα δεδομένα πώλησης ημερήσιου και περιοδικού Τύπου. Παράλληλα, θα αναπτύξει την απαραίτητη εφαρμογή λογισμικού για φορητή υπολογιστική συσκευή τύπου tablet και PDA, η οποία θα επιτρέπει στα σημεία πώλησης να καταχωρίζουν τις παραγγελίες τους, να σαρώνουν τον γραμμωτό κώδικα των εντύπων κατά την παραλαβή, την πώληση και την επιστροφή τους και να βλέπουν στατιστικά στοιχεία για τις πωλήσεις. Όλα τα στοιχεία θα αποστέλλονται στο κεντρικό πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 15.600.000 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ, και προβλέπεται να υλοποιηθεί σε 46 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Για όλα τα παραπάνω προβλέπεται να γίνει προμήθεια 10.000 τάμπλετ με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, 10.000 ασύρματων φορητών σαρωτών γραμμωτού κώδικα, 300 ασύρματων φορητών υπολογιστικών συσκευών χειρός τύπου PDA και 10.300 συνδέσεων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας 3G / 4G για 36 μήνες η καθεμία κατά μέσο όρο.

Οι συσκευές θα διανεμηθούν στα σημεία πώλησης και διάθεσης εφημερίδων και περιοδικών, οι υπεύθυνοι των οποίων θα εκπαιδευτούν σε ειδικές ημερίδες που θα διοργανώσει η Γενική Γραμματεία. Αξίζει να επισημανθεί ότι το σύστημα θα μπορεί να επεκταθεί και για τον έλεγχο της κυκλοφορίας του περιφερειακού Τύπου, ενώ τα στοιχεία κυκλοφορίας θα αναρτώνται σε ειδική ιστοσελίδα, την οποία θα αναλάβει ο ανάδοχος του συνολικού έργου.

Δείτε το σχέδιο της σύμβασης

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/05/16/5afc093fcd3a1871661f2246.pdf

Πηγή: τυπολογίες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter