Έρχονται κινητοποιήσεις στη Παιδεία για τα πτυχία των Κολεγίων

Έρχονται κινητοποιήσεις στη Παιδεία για τα πτυχία των Κολεγίων

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ αντιδρώντας στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου, με το οποίο διαφωνεί πλήρως στα βασικά σημεία, με προεξάρχουσα τη διάταξη για τα κολέγια, που απορρίπτει ως απαράδεκτη θεωρώντας ότι υπονομεύει ευθέως το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Μιλώντας στο Documento o αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Μαλαγάρης τόνισε ότι «η ΟΛΜΕ θα προτείνει στη ΔΟΕ να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από την Βουλή την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου» ωστόσο, αναμένονται να αποφασίσουν από κοινού και άλλους είδους κινητοποιήσεις .

Την ίδια ώρα η αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel ανάφερε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να υποβαθμίσει και να απαξιώσει τα πτυχία των ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων, υπακούοντας σε επιταγές επιχειρηματικών συμφερόντων εντός και εκτός της χώρας».

Η κυρία Τζούφη ζήτησε για ακόμη μια φορά, την άμεση απόσυρση της διάταξης, το οποίο κατατέθηκε εμβόλιμα και δίχως καμία διαβούλευση. Συνεχίζοντας, ανέφερε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τα Πανεπιστήμια, τις ομοσπονδίες των καθηγητών και των δασκάλων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter