Έρχονται νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα τα επόμενα 24ωρα – Τι θα γίνει με τα διόδια το Πάσχα

Έρχονται νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα τα επόμενα 24ωρα – Τι θα γίνει με τα διόδια το Πάσχα

Αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών σχεδιάζει η κυβέρνηση μέσα στα επόμενα δύο με τρία 24ωρα, τόσο στις πόλεις όσο και στα νησιά, ενόψει μάλιστα και του Πάσχα.

Για ακόμη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας υποστήριξε πως ακόμα και στα επόμενα δύο με τρία 24ωρα εξετάζεται το ενδεχόμενο να περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι μετακινήσεις των πολιτών. «Εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακινήσεις μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα, αν είναι να γίνει θα γίνει τώρα» σημείωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηροποίηση για όσους δεν είναι συνεπείς, ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος, κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα, κάποιοι πάνε σούπερ μάρκετ τρεις φόρες την ημέρα, που δεν πήγαιναν ούτε πριν τη κρίση. Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τα διόδια το Πάσχα

Καθώς το Πάσχα πλησιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια το Πάσχα. 

«Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια… στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος σε καταγγελίες για αλλαγή τόπου κατοικίας προκειμένου κάποιοι πολίτες να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ανέφερε ότι «από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός, δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση… Αν ήμουν στο χωριό και η διαμονή μου ήταν στη Αθήνα, είχα το δικαίωμα να φύγω άπαξ για Αθήνα δεν είναι δυνατό να φεύγω κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό».

Περιορισμός στις μετακινήσεις μόνιμων πολιτών μεταξύ των νησιών

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 επισήμανε ότι έρχεται «περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ των νησιών από τους μόνιμους κατοίκους τους». Ωστόσο, όπως είπε θα υπάρχει εξαίρεση για ζητήματα εργασίας αλλά και για υγειονομικούς λόγους.

Ανέφερε ότι από τα 110 κατοικημένα νησιά, μόνο τα εννιά έχουν δομές υγείας, τα νοσοκομεία και μόνο η Κρήτη διαθέτει μονάδες για κορονοϊό».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter