Έρχονται ριζικές αλλαγές στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης

Έρχονται ριζικές αλλαγές στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, το νέο σύστημα εξέτασης θα μειώνει την «επαφή εκπαιδευτή και εξεταστή με τον εξεταζόμενο».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο Νίκος Μαυραγάνης αναφέρθηκε σε σημαντικές πτυχές του νέου συστήματος εξέτασης για δίπλωμα οδήγησης, επισημαίνοντας πως «το φαινόμενο κάποιοι να παίρνουν το δίπλωμα πιο εύκολα από κάποιους άλλους, πέρα από το γεγονός ότι εισήγαγε ένα σύστημα αδικίας και ανηθικότητας στην κοινωνία μας, από την άλλη πλευρά δημιουργούσε και οδηγούς, οι οποίοι αγνοούσαν βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ήταν εν δυνάμει κίνδυνος για όλους και για τους εαυτούς τους».

Αναφερόμενος προφανώς στα όσα συνέβαιναν τόσα χρόνια με τα φακελάκια, το λεγόμενο αναγκαστικό «λάδωμα» δηλαδή από τους υποψηφίους σε εξεταστές αλλά και εκπαιδευτές ώστε να πάρουν το δίπλωμα, σημείωσε: «Η μεγαλύτερη επαφή εκπαιδευτή και εξεταστή με τον εξεταζόμενο είναι αυτή που δημιουργούσε το πρόβλημα».

Οι σημαντικές αλλαγές λοιπόν, όπως προκύπτει σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης, θα υλοποιηθούν με στόχο την ελάχιστη επαφή εκπαιδευτή και εξεταστή με τον εξεταζόμενο.

«Προβλέπουμε σε πρώτο στάδιο την αποχώρηση του εκπαιδευτή μέσα από το όχημα. Ο εξεταστής παραμένει στο πρώτο στάδιο της εξέτασης.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/05/02/5ae994b1cd3a185e20261544.pdf

Η εξέταση σπάει σε δύο κομμάτια:

– Το πρώτο στάδιο είναι η εξέταση πορείας και γενικών γνώσεων περί της οδηγικής συμπεριφοράς και

– το δεύτερο στάδιο ειδικών δοκιμασιών που γίνεται μέσα σε πίστα.

Στο πρώτο στάδιο υπάρχει μέσα στο όχημα μόνον ο εξεταστής, ο εκπαιδευτής αποχωρεί και διαθέτει το όχημά του στον εκπαιδευόμενο και εξεταζόμενο και υπάρχουν κάμερες μέσα στο σύστημα, οι οποίες μεταφέρουν εικόνα και ήχο προς το κέντρο ελέγχου.

Οι κάμερες αυτές μπορούν να λειτουργήσουν και αυτόνομα και λειτουργούν αυτόνομα στο δεύτερο στάδιο της εξέτασης των ειδικών δοκιμασιών, όπου και ο εξεταστής και ο εκπαιδευτής είναι έξω από το όχημα.

Είναι μόνος του πλέον μέσα στο όχημα ο εκπαιδευόμενος- εξεταζόμενος και μέσω των καμερών που υπάρχουν μέσα στο όχημα μεταφέρεται εικόνα και ήχος στο κέντρο ελέγχου, αλλά και από το κέντρο ελέγχου μεταφέρονται οι εντολές προς τον εξεταζόμενο εκείνη τη στιγμή».

Διαβάστε επίσης: Τι αλλάζει στο δίπλωμα οδήγησης – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter