Έρχονται στην Ελλάδα ο Αλεξάντερ Πέιν και ο Πολ Τζιαμάτι

Έρχονται στην Ελλάδα ο Αλεξάντερ Πέιν και ο Πολ Τζιαμάτι

Ο Αλεξάντερ Πέιν και ο Αμερικανός ηθοποιός Πολ Τζιαμάτι θα βρεθούν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν την ταινία «Τα παιδιά του Χειμώνα» που βραβεύτηκε στις Χρυσές Σφαίρες.

Η πρώτη συνεργασία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου (και πολιτογραφημένου Έλληνα πολίτη) Πέιν με τον εξαίρετο Αμερικανό ηθοποιό έγινε με το μεθυστικό «Πλαγίως» για το οποίο ο Αλεξάντερ Πέιν κέρδισε το όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου το 2005.

Σε εκείνο του φιλμ που είχε γνωρίσει μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, ο Τζιαμάτι ήταν αδικαιολόγητα απών από την οσκαρική πεντάδα σε αντίθεση με τους συμπρωταγωνιστές του Τόμας Χέιντεν Τσερτς και Βιρτζίνια Μάντσεν που βρέθηκαν στις πεντάδες των β ρόλων, χωρίς πάντως να κατακτήσουν το αντίστοιχο βραβείο.

Τώρα με αφορμή τα «Παιδιά του Χειμώνα» που τιμήθηκαν την Δευτέρα με 2 Χρυσές Σφαίρες (α αντρικός ρόλος στον Τζιαμάτι και β γυναικείος ρόλος στην Ντα’Βάιν Τζόι Ρούντολφ), σκηνοθέτης και ηθοποιός ξανασυναντιούνται μετά από 19 χρόνια. Ο Αλεξάντερ Πέιν και ο Πολ Τζιαμάτι θα ταξιδέψουν στην Αθήνα προκειμένου να παρουσιάσουν την ταινία τους η οποία μετά από το θρίαμβο στις Χρυσές Σφαίρες, βάζει πλώρη και για τα όσκαρ. Εκεί που θα βρεθεί κατά 99% ο θαυμάσιος Τζιαμάτι, ένας ερμηνευτής- χαμαιλέοντας που τα βγάζει πέρα με όποιο ρόλο του δοθεί.

Η μοναδική μέχρι σήμερα φορά που ο 58χρονος Τζιαμάτι προτάθηκε για όσκαρ ήταν το 2006 με το «Cinderella man» του Ρον Χάουαρντ όπου έχασε το βραβείο β ρόλου από τον Τζορτζ Κλούνι («Syriana»). Οι κορυφαίες ερμηνείες του πάντως που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το «Πλαγίως» είναι εκείνες στο «American Splendor» (2003) όπου υποδύεται τον κομίστα Χάρβεϊ Πεκάρ και στο «Barney’s Version» (2010) του Ρίτσαρντ Λιούις.

Η αθηναϊκή πρεμιέρα του φιλμ – δεν είναι πανελλαδική καθώς προβλήθηκε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο- είναι προγραμματισμένη για τις 22 Ιανουαρίου.

Η ταινία «Τα παιδιά του Χειμώνα» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Ιανουαρίου σε διανομή Tanweer.

Διαβάστε επίσης:

Η φυσική μελαγχολία του «Λιβαδιού που δακρύζει»

Ενας αιώνας Warner

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter