Έρχονται τα smartphones που θα φορτίζουν μέσα σε… πέντε λεπτά!

Έρχονται τα smartphones που θα φορτίζουν μέσα σε… πέντε λεπτά!

Χαράς ευαγγέλια για όσους ταλαιπωρούνται από την αργή φόρτιση των κινητών τους καθώς αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός του 2018 smartphones, τα οποία θα φορτίζουν μέσα σε μόλις πέντε λεπτά.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία παρουσιάστηκε το 2015 στο Λας Βέγκας, όταν ξεκίνησε η ισραηλινή start-up επιχείρηση «StoreDot».

Όπως αναφέρει το BBC, το συγκεκριμένο project αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στις αγορές στις αρχές του 2018, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Doron Myersdorf να μην αποκαλύπτει ποιοι κατασκευαστές υπέγραψαν για να χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία.

Το 2015, ο Myersdorf είχε αναφέρει ότι οι μπαταρίες της εταιρείας του περιείχαν υλικά που επέτρεπαν ανορθόδοξες αντιδράσεις στη συνηθισμένη γρήγορη μεταφορά ιόντων από την άνοδο στην κάθοδο, την ηλεκτρική διαδικασία που φορτίζει την μπαταρία.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει νανοτεχνολογία. Ορισμένες εκδόσεις της μπαταρίας ήταν μεγαλύτερες από τις περισσότερες μπαταρίες των τότε smartphone, αλλά τώρα ο κ. Myersdorf ισχυρίστηκε ότι είναι έτοιμες για την αγορά.

«Θα φορτίζουμε μια μπαταρία μέσα σε πέντε λεπτά», είπε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι η τεχνολογία ήταν σε δοκιμαστική παραγωγή σε δυο ασιατικές κατασκευάστριες μπαταριών και ότι η «μαζική παραγωγή» αναμένεται να αρχίσει το πρώτο τρίμηνο το 2018.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter