Ερυθρά Θάλασσα: Γαλλικό πλοίο κατέρριψε δύο drones εν μέσω απειλών των ανταρτών Χούτι

Ερυθρά Θάλασσα: Γαλλικό πλοίο κατέρριψε δύο drones εν μέσω απειλών των ανταρτών Χούτι

Γαλλική φρεγάτα κατέρριψε δύο drones στην Ερυθρά Θάλασσα που κατευθύνονταν προς αυτήν από τις ακτές της Υεμένης, ανακοίνωσε ο γαλλικός στρατός την Κυριακή.

«Η αναχαίτιση και η καταστροφή αυτών των δύο αναγνωρισμένων απειλών» πραγματοποιήθηκε αργά το Σάββατο από τη φρεγάτα Languedoc, η οποία επιχειρεί στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφερε το γενικό επιτελείο σε δελτίο τύπου.

Οι αναχαιτίσεις έγιναν 110 χιλιόμετρα (68 μίλια) από την ακτή της Υεμένης.

Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν απείλησαν το Σάββατο ότι θα επιτεθούν σε οποιοδήποτε σκάφος κατευθυνόταν προς τα λιμάνια του Ισραήλ, εκτός εάν επιτραπεί η είσοδος τροφίμων και φαρμάκων στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Η τελευταία προειδοποίηση έρχεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην Ερυθρά Θάλασσα και τα γύρω ύδατα μετά από μια σειρά θαλάσσιων επιθέσεων από αντάρτες Χούθι από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Γάζας στις 7 Οκτωβρίου.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Χούθι δήλωσαν ότι «θα εμποδίσουν τη διέλευση πλοίων που κατευθύνονται προς τη Σιωνιστική οντότητα» εάν δεν επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα που διοικείται από τη Χαμάς.

Οι Χούθι επιτέθηκαν πρόσφατα σε πλοία που ισχυρίζονται ότι έχουν άμεσους δεσμούς με το Ισραήλ, αλλά η τελευταία απειλή τους διευρύνει το εύρος των στόχων τους.

Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη την περασμένη εβδομάδα ενώ παρείχε βοήθεια σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που είχαν στόχο επιθέσεις από την Υεμένη, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, η οποία κατήγγειλε «άμεση απειλή» για την ασφάλεια στη θάλασσα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter