Ερυθρά Θάλασσα: O Κάμερον προειδοποιεί με νέα πλήγματα τους Χούθι εάν συνεχίσουν τις επιθέσεις τους

Ερυθρά Θάλασσα: O Κάμερον προειδοποιεί με νέα πλήγματα τους Χούθι εάν συνεχίσουν τις επιθέσεις τους

Η Βρετανία θα μπορούσε να χτυπήσει ξανά στόχους των Χούθι στην Υεμένη εάν η ανταρτική ομάδα συνεχίσει να επιτίθεται σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο πρώην συντηρητικός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι οι μαχητές που συνδέονται με το Ιράν θα μπορούσαν να αναγκάσουν να αυξήσουν τις επιθέσεις της Βρετανίας σε στόχους τους στο Ιράν, εάν εμποδίσουν εκ νέου τη διέλευση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην πολυσύχναστη θαλάσσια εμπορική οδό.

Νέα πλήγματα

Οι ΗΠΑ έπληξαν άλλη τοποθεσία στην Υεμένη νωρίς το Σάββατο, αφού οι Χούθι ορκίστηκαν εκδίκηση για τη βομβαρδιστική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί και η RAF μια μέρα νωρίτερα.

Γράφοντας στην Sunday Telegraph, ο Λόρδος Κάμερον σημείωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές «έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα» στους Χούθι ότι «είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε» τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα.

Και άφησε να εννοηθεί ότι η Βρετανία θα μπορούσε να συμμετάσχει σε κοινές επιθέσεις με τις ΗΠΑ ώστε να πλήξουν ξανά τους σιίτες αντάρτες εάν συνεχίσουν να στοχοποιούν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Θα συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας. Θα υπερασπιζόμαστε πάντα την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Και, το κρίσιμο, θα είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τα λόγια με πράξεις», πρόσθεσε ο Κάμερον.

Οι Χούθι  όπως είναι γνωστό, δηλώνουν ότι επιτίθενται μόνο σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν το Τελ Αβίβ να άρει την πολιορκία της Γάζας, αλλά ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, Αρσένιο Ντομίνγκες, δήλωσε στον ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα ότι οι Χούθι δεν περιορίζουν τις επιθέσεις τους σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter