Ερυθρά Θάλασσα: Πυραυλική επίθεση κατά του αμερικανικού πλοίου «Pinocchio»

Ερυθρά Θάλασσα: Πυραυλική επίθεση κατά του αμερικανικού πλοίου «Pinocchio»

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι οι Χούθι της Υεμένης εκτόξευσαν δυο βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας (ASBMs) εναντίον του φορτηγού πλοίου Pinocchio στην Ερυθρά Θάλασσα, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν υπήρξαν ούτε θύματα, ούτε ζημιές.

«Από τις 08:50 ως τις 12:50 (σ.σ. ώρες Σανάα· 07:50 ως 11:50 ώρες Ελλάδας), οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν τρομοκράτες Χούθι εκτόξευσαν δυο αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους από περιοχές ελεγχόμενες από τους Χούθι εναντίον του εμπορικού πλοίου Pinocchio, σκάφους υπό σημαία Λιβερίας, συμφερόντων Σιγκαπούρης. Οι πύραυλοι δεν έπληξαν το σκάφος και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές», ανέφερε το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Νωρίτερα, οι Χούθι ανακοίνωσαν διά στόματος του στρατιωτικού εκπροσώπου τους Γιαχία Σάρι ότι έβαλαν στο στόχαστρο αυτό που περιέγραψαν ως το «αμερικανικό» πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Pinocchio στην Ερυθρά Θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός στις ΗΠΑ πληροφοριοδότης στην υπόθεση της Boeing – Τι είχε καταγγείλει στο BBC το 2019

Πολιτικές εξελίξεις στην Αϊτή – Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Αριέλ Ανρί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter