Ερυθρά Θάλασσα: Σαμποτάζ από τους Χούθι στις παγκόσμιες τηλεπικοινωνίες – Έκοψαν υποβρύχια καλώδια

Ερυθρά Θάλασσα: Σαμποτάζ από τους Χούθι στις παγκόσμιες τηλεπικοινωνίες – Έκοψαν υποβρύχια καλώδια
Houthi fighters stage a rally against the U.S. government designating Houthis as a terror group and against the U.S.-led sustained airstrikes on Yemen, near Sanaa, Yemen, Thursday, Jan. 25, 2024. (AP Photo /Osamah Abdulrahman )

Νέο χτύπημα πραγματοποίησαν οι Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, αυτή τη φορά σαμποτάροντας τις επικοινωνίες, κόβοντας τρία εξαιρετικά κρίσιμα υποβρύχια καλώδια, τα οποία παρέχουν διαδίκτυο και τηλεπικοινωνίες σε όλο τον κόσμο.

Τα καλώδια που ανήκουν σε τέσσερα μεγάλα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, το Asia-Africa-Europe 1, το Europe India Gateway, το Seacom και το TGN-Gulf, έχουν «κοπεί», προκαλώντας «σημαντική» διακοπή στα δίκτυα επικοινωνιών στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών του Χονγκ Κονγκ HGC Global Communications. Η ζημιά σε αυτά τα υποθαλάσσια δίκτυα θα μπορούσε να προκαλέσει εκτεταμένες διακοπές στο διαδίκτυο, μετέδωσε το ABC news.

Εν τω μεταξύ, η είδηση έρχεται μετά από ακόμα ένα πλήγμα από τους αντάρτες της Υεμένης, εναντίον ενός πλοίου με εμπορευματοκιβώτια, το οποίο χτυπήθηκε από πυραύλους των Χούθι, που έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, όσο συνεχίζεται ο πόλεμος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τον Νοέμβριο, οι αντάρτες έχουν επανειλημμένα στοχεύσει πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τα γύρω ύδατα. Προς το παρόν, παραμένει ασαφές πώς οι Χούθι θα μπορούσαν να επιτεθούν οι ίδιοι στα υποθαλάσσια καλώδια, καθώς δεν είναι γνωστό ότι έχουν την ικανότητα κατάδυσης, ώστε να στοχεύσουν τις γραμμές, οι οποίες είναι τοποθετημένες εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απαντάει με υπεροψία σε αρνητικό σχόλιο του Μπάιντεν

Γάζα: Γενέθλια με πείνα – Με ένα ψωμάκι γιόρτασε το παιδί του ποιητή Αμπού Τόχα

Γάζα: Ο Μπάιντεν «βλέπει» ανακωχή, οι Ισραηλινοί επιμένουν στα σχέδια για τη Ράφα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter