Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Πρίντ και …κάτω στο Βελιγράδι!

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Πρίντ  και …κάτω στο Βελιγράδι!

Mε ένα καλάθι του Γιώργο Πρίντεζη ολόιδιο με εκείνο που χάρισε στον Ολυμπιακό ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο προ 5ετίας στην Κωνσταντινούπολη, οι πρωταθλητές Ελλάδας άλωσαν το Βελιγράδι και εξασφάλισαν το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι-οφ της Euroleague. 

Δημιουργός ήταν αυτή τη φορά ο Έρικ Γκρην (και όχι ο Σπανούλης), αλλά η κίνηση του Πρίντεζη και το «πεταχτάρι» από την αριστερή πλευρά από απόσταση 3 μέτρων ήταν déjà vu του τελικού του 2012.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το «ερυθρόλευκο» ντέρμπι στην παράταση με 66-64 και σκόρπισε βουβαμάρα στην κατάμεστη από 15.000 κόσμο «Κόμπακ Αρένα». Το 17-30 του ημιχρόνου έγινε 50-42 μετά την αντεπίθεση των Σέρβων, αλλά ο Δημήτρης Αγραβάνης κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό με 9 συνεχόμενους πόντους και ο Πρίντεζης ισοφάρισε με τρίποντο λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, πριν αστοχήσει σε τρίποντο ο Μάντζαρης (58-58).

Η άμυνα του Παπαπέτρου στον Γκούντουριτς στην τελευταία επίθεση του Αστέρα στην παράταση έδωσε την κατοχή της μπάλας στον Ολυμπιακό για τα τελευταία 21’’ και η συνεργασία Γκρην-Πρίντεζη τελείωσε τη δουλειά. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε άρρωστος και δεν σκόραρε στα 15’ της συμμετοχής του. Ο τραυματίας Ματ Λοτζέσκι έμεινε εκτός αποστολής.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου διατηρεί τις ελπίδες της για μία θέση καλύτερη από την 3η, αλλά έχει πλέον δεδομένη την παρουσία στην προνομιούχο πρώτη τετράδα. Η σύνθεσή του Ολυμπιακού: Γκρην 8, Μπιρτς 2, Γιανγκ 1, Σπανούλης, Ουότερς 2, Αγραβάνης 16, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 17, Μάντζαρης 5, Μιλουτίνοβ. Οι Γκούντουριτς (14π), Τζένκινς (13π) ήταν οι κορυφαίοι του Ερυθρού Αστέρα. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το βράδυ της Παρασκευής τη Ρεάλ στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής, της οποίας η αυλαία ανοίγει αύριο με τον κρίσιμο αγώνα Βασκόνια- Παναθηναϊκού στις 10μμ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter