ΕΣΑμεΑ για Τζήμερο: Η αναπηρία χρησιμοποιείται ως παραπέτασμα καπνού για το ρατσισμό

ΕΣΑμεΑ για Τζήμερο: Η αναπηρία χρησιμοποιείται ως παραπέτασμα καπνού για το ρατσισμό

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία απαντά με καυστικό τρόπο στην ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου με αφορμή την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στις προσπάθειες απορρύπανσης του Σαρωνικού μετά τη βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ.

«Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του κ. Τζήμερου, που αναφέρονται σχεδόν αποκλειστικά στην οπτική αναπηρία του κ. Κουρουμπλή, είναι άσχετες με πολιτική ή άλλου είδους κριτική, διαιωνίζουν και προωθούν μια λογική βαθιά στιγματιστική» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ως εδώ! Πάψτε να χρησιμοποιείται την αναπηρία ως προπέτασμα καπνού για τον ρατσισμό σας

Με οργή και αγανάκτηση διαβάσαμε τις δηλώσεις του περιφερειακού συμβούλου Αττικής Θάνου Τζήμερου για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναφορικά με την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό. Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του κ. Τζήμερου, που αναφέρονται σχεδόν αποκλειστικά στην οπτική αναπηρία του κ. Κουρουμπλή, είναι άσχετες με πολιτική ή άλλου είδους κριτική, διαιωνίζουν και προωθούν μια λογική βαθιά στιγματιστική. «Έγκριτοι» «δημοσιογράφοι» έσπευσαν να αναπαράξουν αυτές τις δηλώσεις και σε πολλές περιπτώσεις εκχυδάισαν περαιτέρω την κατάσταση, συμπληρώνοντας και ενισχύοντας τον τοξικό δημόσιο λόγο.

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει το αυτονόητο: Η ταύτιση της οπτικής αναπηρίας του υπουργού Ναυτιλίας με τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης στο Σαρωνικό, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Είναι βαθιά ρατσιστική, την κάνει δε ακόμη πιο χυδαία η αναφορά ότι για την κατάσταση του υπουργού «πρέπει να επιληφθούν οι προνοιακές δομές».

Το ελληνικό αναπηρικό κίνημα είναι αντίθετο και απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους δηλώσεις, οι οποίες ρυπαίνουν ανεξίτηλα την ελληνική κοινωνία. Αναμένει την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου, ζητά από την ελληνική κοινωνία να γυρίσει την πλάτη στη μισαλλοδοξία, στο στίγμα και στον ρατσισμό κατά της Αναπηρίας.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/09/18/59bf8d26cd3a184d4758eb72.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter