Έσβησε η φωτιά στο πανεπιστήμιο Κνωσού, ξεκινά η καταγραφή των ζημιών

Έσβησε η φωτιά στο πανεπιστήμιο Κνωσού, ξεκινά η καταγραφή των ζημιών

Συναγερμός σήμανε από το πρωί της Κυριακής στο Πανεπιστήμιο Κνωσού στο Ηράκλειο Κρήτης, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Μετά την πολύ μεγάλη και άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά έσβησε όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Ζώρας.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, άμεση με θετικά αποτελέσματα ανέφερε επισημαίνοντας ότι: «Όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποιον φοιτητή δεδομένου ότι η φωτιά αφορούσε στο βόρειο κτήριο των φοιτητικών εστιών. Ερευνούμε όλα όμως τα ενδεχόμενα διότι για παράδειγμα δεν γνωρίζουμε αν κάποιος από τους φοιτητές φιλοξενούσε κάποιο άλλο άτομο».

Αυτή την ώρα ενημερώνονται από τους αρμόδιους της πυροσβεστικής ο πρύτανης και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ όπως επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης: «Ξεκινάμε καταγραφή των ζημιών σε γραφεία, εργαστήρια και εστίες. Θα ληφθούν μέτρα και από την περιφέρεια για τους φοιτητές που θα έχουν μείνει χωρίς στέγη και όπου μπορούμε θα ενισχύσουμε και θα βοηθήσουμε».

Άμεσα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο και κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας για το θέμα των εστιών και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι διαμένοντες στις εστίες φοιτητές και έχουν πλέον ανάγκη στέγασης.

Επόπτες υγείας της Περιφέρειας εξετάζουν τυχόν επικινδυνότητα του καπνού για τους πολίτες και όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, θα μεταβεί στο Ηράκλειο για τον ίδιο λόγο και κλιμάκιο του Δημόκριτου από την Αθήνα.

Η πύρινη εστία εκδηλώθηκε σε κτίριο κοντά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να ζητηθεί τόσο η συνδρομή της αστυνομίας όσο και του ΕΚΑΒ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα συνέβησαν στις 8 το πρωί όταν σύννεφα… καπνού «έπνιξαν» την περιοχή όπου βρίσκονται τα κτίρια του Πανεπιστημίου.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστική. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά ανέρχονται πλέον σε 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο και 2 Ε/Π.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά ξεκίνησε από τα υπόγεια του Πανεπιστημίου και επεκτάθηκε γρήγορα στο κεντρικό κτίριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter