ΕΣΗΕΑ: Δεν υπάρχει επόμενη μέρα στο MEGA χωρίς ενημέρωση

Τη συνεχιζόμενη απαξίωση του Mega Channel, χωρίς ενημέρωση, καταγγέλλει η Ένωση Συντακτών, σε μια ανακοίνωση με πολλούς αποδέκτες. Οι εργαζόμενοι στο Mega είναι εννέα μήνες απλήρωτοι, την ώρα που τα χρέη του καναλιού προς τις τράπεζες αποπληρώνονται από τις διαφημίσεις που εισπράττονται κανονικά. 

Οι τράπεζες έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς του καναλιού μετά την άρνηση των τριών μετόχων του να κάνουν Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου,  έχοντας αφήσει στη μοίρα τους πάνω από 500 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Μονόδρομο αποτελεί η άμεση επιστροφή στην ενότητα των εργαζομένων και κανονικότητα του MEGA, επισημαίνει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο επαναλαμβάνει ότι είναι πάγιο αίτημα η διασφάλιση σταθερής και μόνιμης δουλειάς με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους του καναλιού, όπως και η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Η ΕΣΗΕΑ σημειώνει ότι ένα χρόνο τώρα, οι μέτοχοι του καναλιού κρύβονται πίσω από τα δάνεια, αλλά φροντίζουν ο σταθμός να παίζει και η διαφήμιση να γεμίζει τα ταμεία. Μαζί με τους ιδιοκτήτες όμως που εξασφαλίζουν δωρεάν χρόνο, τονίζει η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της, κερδισμένοι βγαίνουν και όσοι δεν θέλουν να παίζουν οι ειδήσεις επιδιώκοντας πολιτική «αποτοξίνωση», αλλά και αυτοί που μαζεύουν τα λεφτά από τα τιμολόγια των διαφημίσεων.

 Ωστόσο τονίζει η ΕΣΗΕΑ, η μεγάλη ευθύνη βαρύνει τους «αρχιτέκτονες» του σχεδίου διάσπασης των εργαζομένων. Με απόδειξη το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουν εννέα μήνες απλήρωτοι, ενώ σε ορισμένους η ροή του προγράμματος τούς έφερε δύο μηνιάτικα μαζεμένα. «Δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη μέρα για το MEGA χωρίς δημοσιογράφους και δελτία ειδήσεων» καταλήγει η Ένωση Συντακτών

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.