ΕΣΗΕΑ: Έχουμε επανειλημμένα καταδικάσει τη «δημοσιογραφία» που ασκεί η εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»

Ανακοίνωση για το φασιστικό και σεξιστικό πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» εξέδωσε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών σημειώνοντας πως «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως έχει επανειλημμένα καταδικάσει τη «δημοσιογραφία» που ασκεί η εφημερίδα "ΜΑΚΕΛΕΙΟ", η οποία συστηματικά παραβιάζει τις Αρχές Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».

Στην ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προσθέτει: 

«Η έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη υπόσταση, η αγένεια, οι ύβρεις και εν τέλει η προσπάθεια εκβαρβαρισμού ουδεμία σχέση έχουν με τη σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών. Αντίθετα, υπηρετούν σταθερά τον εκχυδαϊσμό της δημόσιας σφαίρας και είναι εχθρός της Δημοκρατίας και της ομαλότητας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος να τηρούν όσα οι Αρχές Δεοντολογίας ορίζουν, να αποφεύγουν την στοχοποίηση και να λειτουργούν με ψυχραιμία, αντικειμενικότητα και αποστασιοποίηση. Για άλλη μία φορά ενώνουμε τη φωνή μας με την φωνή κάθε δημοκρατικού πολίτη και καταδικάζουμε κάθε τέτοιου είδους δημοσίευμα.»

Διαβάστε ακόμα: Η επιστολή Παπαδημούλη προς τους Προέδρους των Ευρωπαϊκών θεσμών, για το φασιστικό και σεξιστικό πρωτοσέλιδο του «Μακελειού»

Πηγή: esiea.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.