ΕΣΗΕΑ για ΕΡΤ: Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να υπερασπίζονται το έργο τους και να μη δέχονται καμία παρέμβαση

ΕΣΗΕΑ για ΕΡΤ: Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να υπερασπίζονται το έργο τους και να μη δέχονται καμία παρέμβαση

Ζητούμενο αποτελεί ο ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μετά την αποκατάσταση του ‘’μαύρου” επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών.

Η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση οφείλουν να σεβαστούν το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ και την ελεύθερη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών και κανένας πολιτικός ή άλλος παράγοντας δεν νομιμοποιείται να επιχειρεί να διαμορφώσει την ατζέντα της ενημέρωσης υποκαθιστώντας το ρόλο των δημοσιογράφων. Επίσης η ΕΣΗΕΑ σημειώνει ότι για την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ χωρίς αμφιλεγόμενες αξιολογήσεις και την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας οφείλει να εγγυηθεί η διοίκησή της.

«Οι δημοσιογράφοι, μετά την τραυματική εμπειρία της περιόδου 2013-2015, οφείλουν να οικοδομήσουν το νέο πρόσωπο και την αξιοπιστία της ΕΡΤ και πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι στα καθήκοντά τους. Όμως, και οι ίδιοι οφείλουν να υπερασπίζονται το έργο τους και να μη δέχονται καμία παρέμβαση» τονίζει η Ένωση Συντακτών.

«Η εμπειρία του ‘’μαύρου” οφείλει να μας κάνει σοφότερους, και επιτέλους, να τεθούν οι προϋποθέσεις για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία». Η ΕΣΗΕΑ τέλος, καταγγέλλει τους υβριστές των εργαζομένων λέγοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης είχε επιτεθεί εναντίον της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Το comme-il-faut της Νέας Δημοκρατίας τελείωσε. Δεν θα μας υβρίζετε κι εμείς θα καθόμαστε να κοιτάμε τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου».

Ενώ και σε αναρτήσεις του στο Facebook ο ίδιος ανέφερε:

-«η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή, ενώ η ΕΡΤ διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους, επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες».

-«το κεντρικό δελτίο ειδήσεων είχε χρόνο για την αθλιότητα του κ. Βαξεβάνη, του κ. Καλογρίτσα, του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της ΝΔ, δεν είχε χρόνο για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Αυτή είναι η ΕΡΤ»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter