ΕΣΗΕΑ: Με την απόφαση του Πρωτοδικείου επιχειρείται να κλείσει η ιστορία του ΔΟΛ

ΕΣΗΕΑ: Με την απόφαση του Πρωτοδικείου επιχειρείται να κλείσει η ιστορία του ΔΟΛ

Μετά την απορριπτική απόφαση του Πρωτοδικείου, στο αίτημα των εργαζομένων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη να πληρωθούν μέρος των δεδουλευμένων τους, η Ένωση Συντακτών τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι η απόφαση ήταν «στα μέτρα των τραπεζών» και πως με αυτήν «επιχειρείται να κλείσει η ιστορία του ΔΟΛ».

«Τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ και ζητά από την κυβέρνηση να φέρει άμεσα το θέμα του ΔΟΛ στη Βουλή και να καλέσει τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση, ώστε να δώσουν λύση στο αδιέξοδο. «Οι πολιτικές δυνάμεις», τονίζει η ΕΣΗΕΑ, «οφείλουν στο όνομα της πολυφωνίας και της Δημοκρατίας, να μην επιτρέψουν να κλείσουν δύο ιστορικές εφημερίδες και να βρεθούν στο δρόμο 550 εργαζόμενοι».

«Η ιδιοκτησία του οργανισμού εξακολουθεί μετά από τόσους μήνες να έχει αιχμαλώτους τους εργαζομένους και να διαπραγματεύεται τα δικά της συμφέροντα, ώστε να μπορέσει να δραπετεύσει με τις λιγότερες απώλειες, με πραγματικά θύματα τους εργαζομένους οι οποίοι αν και επτά μήνες απλήρωτοι, με την δική τους αυτοθυσία κρατούν ανοιχτά «Το Βήμα», «Τα Νέα», τα περιοδικά, τον «ΒΗΜΑ FM» και τα διαδικτυακά μέσα του ομίλου», τονίζει η Ένωση Συντακτών. «Είναι η ώρα που όλοι κρίνονται: οι τράπεζες, η ιδιοκτησία του ΔΟΛ, οι πολιτικοί. Δεν θα γλιτώσουν από τις ιστορικές τους ευθύνες» καταλήγει στην ανακοίνωσή της. Υπενθυμίζεται πως το Πρωτοδικείο με σημερινή του απόφαση, απέρριψε το αίτημα των εργαζομένων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη να εξαιρεθεί από το καθεστώς «μη μεταβολής» της περιουσιακής κατάστασης της επιχείρησης, ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός, ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν κάποια από τα οφειολόμενα σε αυτούς δεδουλευμένα. Αντίθετα, με την απόφαση έγινε δεκτή η αίτηση τεσσάρων τραπεζών για έκδοση προσωρινής διαταγής για μη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του ΔΟΛ, εωσότου δρομολογηθεί η διαδικασία εκκαθάρισής του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter