ΕΣΗΕΑ: Μια ένωση που αποδέχεται τη λογοκρισία;

ΕΣΗΕΑ: Μια ένωση που αποδέχεται τη λογοκρισία;

Η Ενωση των αθηναίων δημοσιογράφων κατάφερε κάτι που σίγουρα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, να συνηγορήσει με τη δημιουργία κυβερνητικής Επιτροπής Λογοκρισίας.

Και όμως η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ, η σύμπραξη δηλαδή Αντωνιάδου – Καπάκου το έκανε και αυτό.

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το νομοσχέδιο που έδωσε ξαφνικά για διαβούλευση η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συμφωνεί με τη σύσταση δύο μητρώων για τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «επί της αρχής είναι υπέρ της θέσπισης κανόνων προς τον σκοπό της διασφάλισης της απασχόλησης και της δεοντολογίας στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο» βάζοντας μια επιπλέον παράμετρο σχετικά με τη διανομή κρατικού χρήματος.

Είναι πραγματικά τραγικό για μια δημοσιογραφική Ενωση αντί να προστατεύει τα μέλη της από τις κυβερνητικές αυθαιρεσίες να συνηγορεί στην επιβολή λογοκρισίας με πρόσχημα την κρατική βοήθεια.

Κάτι που αντίκειται και στο πνεύμα αλλά και στο γράμμα του Συντάγματος της χώρας που μιλάει για την χωρίς οποιονδήποτε φραγμό ελευθερία του Τύπου.
Η αντίδραση του πολιτικού κόσμου θα πρέπει να είναι άμεση στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να φιμώσει τις ελεύθερες δημοσιογραφικές φωνές και να επιβάλει μια ελεγχόμενη και καταθλιπτική μονοφωνία στη χώρα.

Πρώτα από όλα όμως η ΕΣΗΕΑ πρέπει να συνειδητοποιήσει το τεράστιο ατόπημα της και να πάρει πίσω την επαίσχυντη πλατφόρμα με τις θέσεις της επί του νομοσχεδίου για τον Τύπο.

Διαφορετικά θα είναι η Ενωση που ουσιαστικά θα προτρέπει την κυβέρνηση να λογοκρίνει τα μέλη της γυρίζοντας την ελληνική δημοσιογραφία σε άλλες εποχές.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter