ΕΣΗΕΠΗΝ: «Απρόκλητη φραστική επίθεση Αυγενάκη σε δημοσιογράφο»

ΕΣΗΕΠΗΝ: «Απρόκλητη φραστική επίθεση Αυγενάκη σε δημοσιογράφο»

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων καταδίκασε την φραστική επίθεση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, την οποία χαρακτήρισε «απρόκλητη», σε δημοσιογράφο στα εγκαίνια του γραφείου του Παραρτήματος Ελλάδας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, στο Ηράκλειο.

H ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ αναφέρει τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ, καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη φραστική επίθεση που δέχθηκε δημοσίως το μέλος της Ένωσης, Γεωργία Μακάκη, από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και από ένα μέλος της συνοδείας του.

Η συνάδελφος ενώ βρισκόταν στα εγκαίνια του γραφείου του Παραρτήματος Ελλάδας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, στο Ηράκλειο, άκουσε τον υφυπουργό να την εγκαλεί με υποτιμητικούς -για την επαγγελματική της υπόσταση- χαρακτηρισμούς, ενώ όπως αναφέρει, στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε άτομο της προσωπικής ασφάλειας του κυβερνητικού παράγοντα, το οποίο ειρωνεύτηκε επιδεικτικά τη δημοσιογράφο.

Αφορμή φέρεται να ήταν ρεπορτάζ της συναδέλφου, που πιθανώς ενόχλησε το κυβερνητικό στέλεχος.

Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες. Και επειδή οφείλουμε να υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: Σε καμία περίπτωση οι συνάδελφοι δεν δέχονται υποδείξεις, ούτε αναστέλλουν την κριτική τους υποχρέωση απέναντι σε εκπροσώπους οποιασδήποτε εξουσίας. Λογοδοτούν δε στους αναγνώστες- ακροατές- τηλεθεατές, που αποτελούν τους καθημερινούς τους κριτές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter