ESM: Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τεράστιες μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν πρέπει να εφησυχαστεί

ESM: Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τεράστιες μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν πρέπει να εφησυχαστεί

«Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τεράστιες μεταρρυθμίσεις» επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του ESM, Kalin Anev Janse σε συνέντευξή του σε βουλγαρική ιστοσελίδα τονίζοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πριν από οκτώ χρόνια και οι επενδυτές αρχίζουν να την εμπιστεύονται ξανά. Ωστόσο υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Σύμφωνα με τον Janse ο εφησυχασμός είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα, γι αυτό και η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Ενώ είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τεράστιες μεταρρυθμίσεις, έχει πολλά να κάνει ακόμη, όπως την ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης, του νομικού συστήματος και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση. Μόνο εάν η Ελλάδα συνεχίσει να είναι αποφασισμένη για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, μπορεί να πείσει τις αγορές ότι κάνουν στα αλήθεια καλή δουλειά. Μέχρι στιγμής, το έχουν κάνει αυτό. Για αυτό είναι αισιόδοξος», είπε.

«Όταν η Ελλάδα μπήκε στην κρίση, υπήρχαν πολλά θέματα. Η δημόσια διοίκηση ήταν αδύναμη, η οικονομία ήταν σε κακή κατάσταση, και υπήρχαν μεγάλα ελλείμματα, δημοσιονομικά και εμπορικά. Σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι βρισκόταν πριν από οκτώ χρόνια» επισημαίνει.

«Η χώρα έπρεπε να προχωρήσει σε πολλές δύσκολες πολιτικά μεταρρυθμίσεις. Και το αξιοσημείωτο ήταν ο αριθμός των μεταρρυθμίσεων τις οποίες προωθούσαν. Έχουν τώρα πλεόνασμα και είναι σε θέση να προσφύγουν στις αγορές».

Σύμφωνα με τον Janse, η Ελλάδα τα κατάφερε και οι επενδυτές αρχίζουν να την εμπιστεύονται ξανά. Επομένως υπάρχουν πολύ θετικές εξελίξεις.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα τα κατάφερε καλά, αποτελεί μεγάλη ένδειξη της ανθεκτικότητας των Ελλήνων πολιτών. Αλλά η Ελλάδα δεν θα πρέπει να εφησυχάσει ποτέ. Είναι σημαντικό να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, και τώρα που έχει λήξει το πρόγραμμα στήριξης» αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ESM.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter