ESM: Μετά το τέλος του προγράμματος τα μεσοπρόθεσμα ελάφρυνσης του χρέους

ESM: Μετά το τέλος του προγράμματος τα μεσοπρόθεσμα ελάφρυνσης του χρέους

Πάγο έβαλε επισήμως ο ESM στα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδος, που ζητούσε η κυβέρνηση μαζί με τη εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων. 

Στη χθεσινή ανακοίνωση του ESM σχετικά με την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων, περιλαμβάνεται η μετάθεση των μεσοπρόθεσμων μέτρων, τα οποία θα μείωναν ουσιαστικά το χρέος, για μετά το πέρας του προγράμματος οικονομικής βοήθειας του ESΜ προς την Ελλάδα, δηλαδή για μετά τον Αύγουστο του 2018. Ουσιαστικά γίνεται (πάλι) αυτό που ήθελε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Ο ESM στο ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε αναφέρει ότι:

“Το Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016 αποφάσισε ότι μπορεί να υπάρξει δεύτερη δέσμη μέτρων, αν χρειαστεί, μετά την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος του ESM από την Ελλάδα. Αυτά τα μέτρα αναφέρονται ως μεσοπρόθεσμα.”

Μάλιστα χρησιμοποιεί και τη λέξη “εάν χρειαστεί”, αφήνοντας δηλαδή περιθώριο μη εφαρμογής τους.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στο “Έθνος” δήλωσε την περασμένη Κυριακή ότι “Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα πρέπει να περιλαμβάνει και την περιγραφή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, τα οποία θα είναι άμεσα συσχετισμένα με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα των οποίων η υλοποίησή τους βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.”

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter