Εσωκομματικός πόλεμος για εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Εσωκομματικός πόλεμος για εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η εσωκομματική μάχη στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνεχίζεται για την εκλογή συνέδρων στον κρίσιμο τομέα των οργανώσεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και στους επιστήμονες, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το πεδίο του λεγόμενου «συνδικαλιστικού» αποτελεί παραδοσιακά για το ΠΑΣΟΚ μια δεξαμενή στελεχών που παίζουν ρόλο και στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό αλλά και στην εκλογική διείσδυση σε ευρύτερο ακροατήριο, μια και η αντιπροσώπευση στους χώρους δουλειάς επηρεάζουν τις εξελίξεις. Υπάρχει σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ στελεχών από όλες τις «πτέρυγες» και βέβαια από την πλευρά της ηγεσίας για την επικράτηση «δικών» τους αντιπροσώπων.

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ μπαίνει στην τελική ευθεία για το 3ο Συνέδριό του , μετά τις εσωκομματικές εκλογές της 8ης Μαΐου 2022, στις οποίες, σύμφωνα με επίσημη καταγραφή από τη Χαριλάου Τρικούπη, ψήφισαν 179.005 μέλη του Κινήματος Αλλαγής για τη στελέχωση οργάνων του κόμματος, για επιλογή συνέδρων και για το νέο όνομα της παράταξης. Ηδη, τα επιτελεία των εσωτερικών «τάσεων» μετρούν τον αριθμό των προσκείμενων στον κύκλο επιρροής τους. Πάντως, στελέχη της ηγετικής ομάδας επισημαίνουν ότι από τις κάλπες, κυρίως στα τοπικά και νομαρχιακά όργανα, προέκυψε μεγάλη ανανέωση του κομματικού μηχανισμού, τόσο ως προς την ηλικία, ως προς την «φρέσκια» πολιτική ένταξη με «πρωτάρηδες» σε συμμετοχικές κομματικές διεργασίες αλλά και, σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, καταγράφεται ενίσχυση των «προεδρικών».

Ομως, η ψηφοφορία για την εκλογή των 4602 αντιπροσώπων για το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο, στις 20 -22 Μαΐου, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Η διαδικασία για ανάδειξη συνέδρων του λεγόμενου “συνδικαλιστικού-επιστημόνων” διεξάγεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Τρίτη 10 Μαΐου 2022. Οι σύνεδροι αυτής της κατηγορίας κατανέμονται σε εργαζόμενους στο Δημόσιο, στον Ιδιωτικό Τομέα και στους Επιστήμονες και ο αριθμός τους έχει καθορισθεί σε 131- η υποβολή των υποψηφιοτήτων, για τις οργανώσεις αυτές, «έκλεισε» το απόγευμα της Δευτέρας (9/5/2022). Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές των οργανώσεων χώρων εργασίας και επιστημόνων, θα έχουν όσοι εγγραφούν μέχρι και την ημέρα των εκλογών της 10/5/2022 και εννοείται μόνο δεν έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα στην ψηφοφορία της 8ης Μαΐου σε ότι αφορά στην εκλογή συνέδρων.

Οι 131 σύνεδροι αυτής της κατηγορίας, κατανέμονται σε 28 από τους Χώρους Εργασίας στον δημόσιο τομέα (20 στην Αθήνα και 8 στη Θεσσαλονίκη), 53 από τους χώρους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (37 στη Αθήνα και 16 στη Θεσσαλονίκη) και 50 επιστήμονες (35 στην Αθήνα και 15 στη Θεσσαλονίκη).

Η ψηφοφορία για την εκλογή αυτών των συνέδρων στο Λεκανοπέδιο Αττικής, θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη, από τις 8 το πρωί της Τρίτης έως τις 8 το απόγευμα ενώ η ψηφοφορία στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ημέρα και ώρα, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οπως ορίζεται από τις κομματικές εγκυκλίους, στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, θα λειτουργήσουν δύο ξεχωριστά εκλογικά κέντρα με δύο εκλογικά τμήματα το κάθε ένα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter