Έσπασε τη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ η ΕΡΤ των Μητσοτάκη – Ζούλα

Έσπασε τη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ η ΕΡΤ των Μητσοτάκη – Ζούλα

Την προγραμματισμένη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ έσπασε η ΕΡΤ του Κωνσταντίνου Ζούλα στήνοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσω της ΕΡΤ3 και προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει περίτρανα τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης στη Δημόσια Τηλεόραση και καταπνίγοντας έτσι τις ελάχιστες φωνές διεκδίκησης εντός της.

Η απεργία είχε προκηρυχθεί μεταξύ 12.00 – 16.00 και αφορούσε τα δημόσια ΜΜΕ. Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός όμως κατάφερε την προβολή του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1 να μεταδοθεί 14.00 – 15.00 μέσω Θεσσαλονίκης.

Η ΕΡΤ προσέφυγε δικαστικά εναντίον της προγραμματισμένης απεργίας μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι ζητούσαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Αντιδρώντας στο γεγονός η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ προχώρησε σε οργισμένη ανακοίνωση.

«Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτες οι μέθοδοι που μετέρχεται η διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να απαξιώσει τις δυναμικές διεκδικήσεις των δημοσιογράφων, που αγωνίζονται για τα θεσμικά και οικονομικά δικαιώματά τους» τονίζουν ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ.

«Για αυτές τις ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ έχει ήδη ενημερωθεί η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και έχει προσκληθεί στην Αθήνα η πρόεδρος κυρία Dominique Pradalié» υπογραμμίζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΕΡΤ, που έσυρε τις δημοσιογραφικές μας Ενώσεις στα δικαστήρια, για να κρίνουν ως παράνομη και καταχρηστική τη στάση εργασίας, που προκηρύξαμε χτες σε όλα τα δημόσια μέσα, ζητώντας την άμεση ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στα δημόσια μέσα.

Στη συνέχεια, και αφού το δικαστήριο δεν είχε εκδώσει ακόμη την απόφασή του και η στάση των δημοσιογράφων βρισκόταν σε εξέλιξη, η διοίκηση της ΕΡΤ έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσω της ΕΡΤ-3, μεταδίδοντας το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-3 από την ΕΡΤ-1.

Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτες οι μέθοδοι που μετέρχεται η διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να απαξιώσει τις δυναμικές διεκδικήσεις των δημοσιογράφων, που αγωνίζονται για τα θεσμικά και οικονομικά δικαιώματά τους.

Για αυτές τις ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ έχει ήδη ενημερωθεί η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και έχει προσκληθεί στην Αθήνα η Πρόεδρος κυρία Dominique Pradalié.

Τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των συναδέλφων και δε θα ανεχτούν οποιαδήποτε προσβολή του δικαιώματος των εργαζόμενων στην απεργία.

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter