ΕΣΡ: Ο νόμος Κατρούγκαλου ματαίωσε και τη συνεδρίαση της Τρίτης

ΕΣΡ: Ο νόμος Κατρούγκαλου ματαίωσε και τη συνεδρίαση της Τρίτης

Με το ένα πόδι εκτός Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης βρίσκονται πέντε από τα εννέα μέλη του που είναι συνταξιούχοι, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, Αθανάσιος Κουτρομάνος, λόγω του νόμου 4387/2016 – γνωστός ως νόμος Κατρούγκαλου – για το συνταξιοδοτικό, όπως γράφει το e-tetradio.gr.

Βάσει αυτού, σε όσους συνεχίζουν και εργάζονται σε υπηρεσίες του δημοσίου, θα αναστέλλεται η σύνταξή τους και θα πρέπει να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές. Γεγονός που δένει τα χέρια στα τέσσερα μέλη του ΔΣ και στον Πρόεδρο, οι οποίοι είναι ήδη συνταξιούχοι. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΕΣΡ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, ζητώντας άμεση νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα που προέκυψε και να μην διαταραχθεί περαιτέρω η λειτουργία της Αρχής. 

«Σας καλούμε να αναλογιστείτε την παραδοξολογία του ανωτέρου νόμου που απαιτεί στην πραγματικότητα από τα νέα μέλη να εργάζονται χωρίς αμοιβή ή ακόμη και υφιστάμενοι σημαντικής μείωσης των απολαβών τους, με προεξάρχοντα θιγέντα τον Πρόεδρό μας, κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο, στον οποίον ήδη έχει αποσταλεί έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής, με το οποίο του ζητείται αναδρομικώς η επιστροφή μεγάλου χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος, παρότι για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες του στο ΕΣΡ δεν έχει λάβει ακόμη καμία αμοιβή», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία θα γίνει σύντομα. Διαφορετικά, όχι μόνο θα πάνε πίσω οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις του ΕΣΡ -ήδη η σημερινή ματαιώθηκε κι επίσημα- αλλά και οι διαδικασίες για την νέα (και πολυδιαφημισμένη από πλευράς κυβέρνησης) τηλεοπτική αδειοδότηση.

Πηγή: e-tetradio.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter