Εστάλη από το ΥΠΕΞ στην πΓΔΜ η ρηματική διακοίνωση

Εστάλη από το ΥΠΕΞ στην πΓΔΜ η ρηματική διακοίνωση

Εστάλη σήμερα Τρίτη στα Σκόπια από την Αθήνα, η ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. 

Σημειώνεται ότι παράλληλα έχει συμφωνηθεί και το σχέδιο της επιστολής προς τον ΟΗΕ για την αλλαγή της ονομασίας της γείτονος χώρας.

Νωρίτερα, ο Ζόραν Ζάεφ με μια ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: «Το μέλλον δεν είναι πλέον μοιραίο. Πετύχαμε η πατρίδα μας να βρίσκεται στον ορθό δρόμο. Γινόμαστε το 30ό πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ. Γινόμαστε ασφαλής χώρα. Είναι μια νέα σελίδα στην ιστορία μας. Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Πάντως στα Σκόπια ήδη έχουν ξεκινήσει οι αλλαγές, στο πλαίσιο εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ήδη έξω από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η κυβέρνηση έγινε ανάρτηση της σημαίας του ΝΑΤΟ, σε ειδική τελετή παρουσία του Ζόραν Ζάεφ. Από το εν λόγω κτίριο έχει ήδη αφαιρεθεί η επιγραφή «Δημοκρατία της Μακεδονίας», που θα αντικατασταθεί με τη νέο ονομασία της χώρας, δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter