Έστειλαν αστυνομία σε κινητοποίηση εργαζομένων – Καταγγέλλουν προσπάθεια τρομοκράτησής τους

Έστειλαν αστυνομία σε κινητοποίηση εργαζομένων – Καταγγέλλουν προσπάθεια τρομοκράτησής τους

Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις Κτιριακές Υποδομές, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και την ενίσχυση του φορέα στον οποίο εργάζονται. Όπως όμως καταγγέλλουν οι ίδιοι στο documentonews.gr, στο σημείο, παρότι δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα ή επεισόδιο, εμφανίστηκαν δυνάμεις της αστυνομίας, με σκοπό, να τους τρομοκρατήσουν. Πληροφορήθηκαν μάλιστα, όπως λένε, ότι η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει προληπτικά αστυνομικές δυνάμεις, όταν γίνονται κινητοποιήσεις εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Μανώλης Δανδουλάκης, ανέφερε στο documentonews.gr, ότι «προχωρήσαμε ως σωματείο, σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας με αιτήματα, την αποδοχή της πρότασής μας για συλλογική σύμβαση και την ενίσχυση του φορέα, σε τεχνικό προσωπικό και αρμοδιότητες». «Μια ώρα πριν ξεκινήσει η στάση εργασίας» συμπλήρωσε, «συγκεντρώθηκαν αστυνομικές δυνάμεις. Ζητήσαμε τον λόγο και μας ενημέρωσαν, δια του επικεφαλής, ότι αυτεπαγγέλτως τα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. στέλνει αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορες κινητοποιήσεις, όταν κρίνει ότι μπορεί να υπάρξουν επεισόδια».

«Εμείς φυσικά» συνέχισε ο κ. Δανδουλάκης, «έχουμε κάνει σειρά κινητοποιήσεων και ουδέποτε προκλήθηκε οτιδήποτε. Θεωρούμε ως εκ τούτου προκλητικό να έρχεται η αστυνομία εδώ, καθαρά για λόγους τρομοκράτησης των εργαζόμενων. Βρίσκονται στο σημείο άνδρες των Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) και μας πληροφόρησαν ότι υπάρχει και κάποια διμοιρία της Υ.Α.Τ. (ΜΑΤ) σε αναμονή». «Εμείς, ως εργαζόμενοι, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, γιατί το αίτημά μας για συλλογικές συμβάσεις είναι δίκαιο, για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας τον χειμώνα που έρχεται. Δεν θα τρομοκρατηθούμε λοιπόν από την αστυνομία» κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter