Δηλώνει άγνοια για τον... αποστολέα

Έστειλαν οικίσκους για τους πρόσφυγες, αλλά ο δήμος Λέσβου τους απέκλεισε στο λιμάνι (Photos)

Παρ' ότι ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός δηλώνει επισήμως ότι δεν γνωρίζει ποιος και για ποιο σκοπό έφερε με πλοίο κοντέινερ-οικίσκους στο λιμάνι της Μυτιλήνης, έδωσε εντολή σε υπαλλήλους του δήμου να τα αποκλείσουν σταθμεύοντας δημοτικά οχήματα μπροστά τους, ώστε να μην μπορούν να μετακινηθούν. 

Η ενέργεια αυτή έρχεται ως απάντηση στις φήμες ότι οι εν λόγω οικίσκοι θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέου Hotspot στη Λέσβο ή για την επέκταση του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών της Μόριας.

Σύμφωνα πάντως με το lesvosnews.gr, τα κοντέινερ αυτά προορίζονται όντως για το Hotspot της Μόριας και όχι για τη δημιουργία μιας νέας δομής μεταναστών, τα οποία θα στεγάσουν μετανάστες που κοιμούνται σε σκηνές εν όψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες που καταγράφηκαν πέρσι με τις χιονισμένες σκηνές, και οι οποίε ςέκαναν το γύρο του κόσμου, μη τιμώντας τη χώρα μας για την ποιότητα της φιλοξενίας στους ανθρώπους που γλίτωσαν από τον πόλεμο στη Συρία. 

Το ερώτημα είναι πόσο θα διαρκέσει ο αποκλεισμός αυτός και πώς θα αντιδράσουν οι αρμόδιες Αρχές. 

Τα οχήματα του δήμου επί τω... έργω
Σκηνές σαν κι αυτές πρέπει να αποτραπούν πάσει θυσία φέτος στη Μόρια.
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.