Έστειλαν σπίτι του τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ μετά τη δήλωση-ομολογία για το Predator στους New York Times

Έστειλαν σπίτι του τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ μετά τη δήλωση-ομολογία για το Predator στους New York Times

Με ένα λιτό κείμενο το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως με απόφαση του υπουργού Νίκου Δένδια ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Αλέξανδρος Παπαϊωάννου αντικαταστάθηκε από τον Γεώργιο Αρναούτη.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει: «Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από σήμερα Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, ο Γεώργιος Αρναούτης, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, αναλαμβάνει καθήκοντα Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών. O Υπουργός Εξωτερικών, ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο Εκπρόσωπο, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου, για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του από τη θέση αυτή και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη σταδιοδρομία του.»

Σημειώνεται πως η αντικατάσταση του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου έρχεται μετά την έρευνα που δημοσιοποίησαν οι New York Times, όπου ο Παπαϊωάννου εκ μέρους του υπουργείου παραδεχόταν πως η ελληνική κυβέρνηση είχε δώσει τουλάχιστον μία άδεια εξαγωγής του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator.

Ειδικότερα, η δήλωση που είχε κάνει ο κ. Παπαϊωάννου ήταν η εξής: «πως το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου έδωσε δύο άδειες εξαγωγής στην Intellexa στις 15 Νοεμβρίου 2021». Ενώ ο ίδιος ανέφερε πως ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου «ξεκίνησε εσωτερική έρευνα μετά τις αναφορές στον εγχώριο τύπο».

Διαβάστε επίσης: 

NY Times: Παραδοχή του ελληνικού ΥΠΕΞ για άδεια εξαγωγής του Predator – Επιβεβαίωση του Documento

Αποκάλυψη:Ντοκουμέντα παρακολούθησης υπουργού από την ΕΥΠ – Αυτή την Κυριακή στο Documento (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter