Έστειλε μήνυμα ο Τσαβούσογλου: «Τίποτα δεν μπορεί να γίνει στη Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία»

Έστειλε μήνυμα ο Τσαβούσογλου: «Τίποτα δεν μπορεί να γίνει στη Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία»

Το ζήτημα των γεωτρήσεων στη Μεσόγειο έθιξε και πάλι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στέλνοντας μήνυμα ότι «τίποτα δεν μπορεί να γίνει στη Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία».

Επιβεβαίωσε δε ότι δύο τουρκικά πλοία θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες γεωτρήσεις σε περιοχές πλούσιες σε αέριο ανοικτά της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «τις επόμενες ημέρες ξεκινάμε γεωτρήσεις την Κύπρο με δύο πλοία. Για να καταλάβουν αυτοί που έρχονται μακριά από την περιοχή αλλά και οι εταιρείες τους πως χωρίς εμάς δεν μπορεί να γίνει κάτι στην περιοχή. Στην Μεσόγειο δεν μπορεί να γίνει κάτι χωρίς την Τουρκία και δεν θα το επιτρέψουμε».

«Τώρα στο θέμα του φυσικού αερίου και τα αποθέματα γύρω από την Κύπρο δυστυχώς άρχισαν γεωτρήσεις παρά την επίμονη μας να μην το κάνουν μονομερώς και το αίτημα μας να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα και των Τουρκοκυπρίων. Τώρα και το δικό μας γεωτρύπανο Πορθητής κάνει γεώτρηση ανοιχτά της Αττάλειας. Θα το πάμε κατευθείαν νοτίως της Κύπρου. Με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο μας γεωτρύπανο που θα έρθει τις επόμενες μέρες θα το στείλουμε εκεί. Θα αρχίσουμε γεωτρήσεις σε εκείνη την περιοχή. Κάνουμε προετοιμασίες γι’ αυτό, γίνονται σεισμικές έρευνες και θα κάνουμε γεώτρηση με ευστοχία στα σημεία που έχουμε εξακριβώσει», κατέληξε. 

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter