Εσθονία: Ρατσιστικός «οχετός» από υπουργό κατά της Φινλανδής πρωθυπουργού

Εσθονία: Ρατσιστικός «οχετός» από υπουργό κατά της Φινλανδής πρωθυπουργού

Το σχόλιο του Μαρτ Χέλμε, υπουργού Εσωτερικών της Εσθονίας για τη νεαρή Φινλανδή πρωθυπουργό, Σάνα Μαρίν, προκάλεσε σάλο και ανάγκασε τους Εσθονούς σε απολογία για τα όσα ειπώθηκαν από τον 70χρονο πολιτικό.

Ο επικεφαλής του «Συντηρητικού Κόμματος Εσθονίας», θέλησε να υποτιμήσει τη Σάνα Μαρίν, η οποία σε ηλικία 34 ετών έγινε πρωθυπουργός της Φινλανδίας, δίχως να σταματήσει σε εκείνη, καθώς σχολίασε και τα υπόλοιπα μέλη του φινλανδικού κυβερνητικού συνασπισμού. «Φτάσαμε να βλέπουμε μια νεαρή πωλήτρια για γίνεται πρωθυπουργός και μερικές αμόρφωτες ακτιβίστριες του δρόμου να συμμετέχουν σε κυβέρνηση», ανέφερε ο Χέλμε, προκαλώντας αίσθηση.

Πλην των Φινλανδών, οι δηλώσεις του Χέλμε δυσαρέστησαν και τις λογικές φωνές της Εσθονίας, με τον Κάτζα Κάλας, ηγέτη της αντιπολίτευσης, να καλεί τον υπουργό σε παραίτηση. Η… διπλωματική σύρραξη λύθηκε με την απολογία της προέδρου της Εσθονίας προς τον αντίστοιχο της Φινλανδίας, με τη Σάνα Μαρίν να σημειώνει για το θέμα στο Twitter.

«Είμαι πολύ υπερήφανη για τη Φινλανδία. Εδώ το παιδί μιας φτωχής οικογένειας μπορεί να σπουδάσει και να πετύχει τους στόχους του. Μια ταμίας μπορεί να γίνει πρωθυπουργός», έγραψε η Μαρίν στο Twitter.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter