Εσθονία: Βρέθηκε νεκρός ο πρώην επικεφαλής της Danske Bank – Τον αναζητούσε η αστυνομία ως μάρτυρα σε τραπεζικό σκάνδαλο

Εσθονία: Βρέθηκε νεκρός ο πρώην επικεφαλής της Danske Bank – Τον αναζητούσε η αστυνομία ως μάρτυρα σε τραπεζικό σκάνδαλο

Ο πρώην επικεφαλής της Danske Bank στην Εσθονία, ο Άιβαρ Ρέχε, που ήταν μάρτυρας σε έρευνα για ξέπλυμα χρήματος, βρέθηκε νεκρός από την αστυνομία στην Εσθονία.

Η Danske Bank βρίσκεται υπό έρευνα σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Δανία, η Βρετανία και η Εσθονία, για ύποπτες πληρωμές ύψους περίπου 200 δισεκ. ευρώ μέσω της μικρής εσθονικής θυγατρικής της από το 2007 έως το 2015.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλο σκάνδαλο ξεπλύματος δισεκατομμυρίων ευρώ με επίκεντρο την Danske Bank

Διαβάστε επίσης: Εμπλέκεται και η Deutsche Bank στο σκάνδαλο της Danske Bank;

Η αστυνομία αναζητούσε ήδη από την Δευτέρα τον Ρέχε, που ήταν επικεφαλής της εσθονικής μονάδας της Danske Bank την επίμαχη περίοδο. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπήρχε καμία επικοινωνία μαζί από τότε που έφυγε από το σπίτι του στο Ταλίν.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις βίας στο πτώμα και δεν υπάρχει ένδειξη ατυχήματος…Δεν θα ανοίξει έρευνα», ανέφερε η αστυνομία σε σημερινή της ανακοίνωση. Το πτώμα του Ρέχε βρέθηκε κοντά στο σπίτι του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Εσθονίας δήλωσε ότι ο Ρέχε ήταν μάρτυρας, όχι ύποπτος, στην υπόθεση που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018 αναφορικά με 10 πρώην υπαλλήλους της Danske Bank για εμπλοκή σε ξέπλυμα χρήματος ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter