Εστίαση: Με rapid test στους εσωτερικούς χώρους οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12 – 17 ετών

Εστίαση: Με rapid test στους εσωτερικούς χώρους οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12 – 17 ετών

Αλλαγές πραγματοποιεί η κυβέρνηση στον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται τα παιδιά που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στους εσωτερικούς χώρους εστίασης.

Τελικά οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι άνω των 12 θα μπορούν θα μπαίνουν τελικά στα καταστήματα με αρνητικό rapid test 48 ωρών και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η σχετική τροπολογία.

Σύμφωνα με το αρχικό ΦΕΚ, τα παιδιά άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορονοϊό, δεν θα μπορούσαν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης, κάτι που ισχύει και για τους ενήλικους. Το μέτρο αφορά εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια.

Στις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο και θα ισχύουν αυτά τα μέτρα, περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.

Σε ό,τι αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους σε αυτές τις επιχειρήσεις μπορούν να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter