Εστίαση: «Στον αέρα» το σχέδιο για «αμιγείς και μικτούς» χώρους – Τι δηλώνει τώρα ο Πέτσας

Εστίαση: «Στον αέρα» το σχέδιο για «αμιγείς και μικτούς» χώρους – Τι δηλώνει τώρα ο Πέτσας

Επανεξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης όπως παραδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ΜEGA.

«Επειδή θέλουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, η λέξη που πρέπει να συνοδεύει αυτό το διάστημα είναι η προσαρμογή. Τα μέτρα τα προσαρμόζουμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης – αυτά που είχαν ανακοινωθεί για αμιγείς και μικτούς» σημείωσε, λέγοντας ότι είναι «άλλο πράγμα ένα εστιατόριο, άλλο ένα κέντρο διασκέδασης και άλλο ένα bar σε μια τουριστική περιοχή».

«Έχουν εξαγγελθεί συγκεκριμένα μέτρα για τις 15 Ιουλίου. Αν χρειαστεί να προσαρμοστούν, θα προσαρμοστούν» πρόσθεσε.

Χθες ο Α. Σκέρστος στήριξε για άλλη μια φορά την κυβερνητική γραμμή της “ατομικής ευθύνης” σημειώνοντας ότι «είναι ευθύνη του επιχειρηματία της εστίασης η εφαρμογή των πρωτοκόλλων. Από εκεί και πέρα γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα».

Με βάση τη… σημερινή γραμμή της κυβέρνησης, θα υπάρχει το Covid Pass, μια παραλλαγή του πιστοποιητικού που χρησιμοποιείται στα ταξίδια, θα υπάρχει και μια εφαρμογή επαλήθευσης που θα δείχνει στον επιχειρηματία κατά την είσοδο εάν ο πελάτης έχει κάνει το εμβόλιο, εάν έχει νοσήσει, ή εάν έχει κάνει τεστ. Η εφαρμογή θα επιβεβαιώνει το αληθές της δήλωσης και θα μπορεί ο πελάτης να εισέρχεται με ασφάλεια στο κατάστημα.

Αναμένεται βέβαια στην πράξη να φανεί εάν ξανά αλλάξει πάλι το πλαίσιο λειτουργίας στην εστίαση…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter