ΕΣΥ: Κυβερνητικά σχέδια για κάλυψη των κενών των ανεμβολίαστων εργαζόμενων από ιδιωτικές εταιρείες (Video)

ΕΣΥ: Κυβερνητικά σχέδια για κάλυψη των κενών των ανεμβολίαστων εργαζόμενων από ιδιωτικές εταιρείες (Video)

Το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται να αναθέσει την κάλυψη των κενών που θα προκύψουν από τις αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων εργαζομένων στο ΕΣΥ σε ιδιωτικές εταιρείες, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV.

Μάλιστα στο υπουργείο επεξεργάζονται τον τρόπο με τον οποίον θα γίνει η κάλυψη, καθώς το μεγαλύτερο ζήτημα προκύπτει στο λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων, καθώς εκεί το ποσοστό των ανεμβολίαστων εργαζόμενων προσεγγίζει το 20% σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει την αντικατάσταση των ανεμβολίαστων εργαζομένων, (οι οποίοι θα βγουν σε αναστολή, καθώς όπως ανέφερε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στη σημερινή ενημέρωση «ο νόμος θα εφαρμοστεί»), με εργαζόμενους λοιπού προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες, ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη, ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης, αλλά και διοικητικό προσωπικό, θα αντικατασταθούν μέσω εξωτερικής ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρείες.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι έχει ήδη ζητηθεί από νοσοκομεία να καταγράψουν και να αναφέρουν τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους, ενώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο κυβερνητικό σχέδιο θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

Φυσικά, πρόκειται για ένα πλάνο που αν υλοποιηθεί, αναμένεται να προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter