ΕΣΥ σε… κατάρρευση: Παραιτήθηκε ο διοικητής στο Βενιζέλειο με επιστολή «ράπισμα» προς Χρυσοχοΐδη

ΕΣΥ σε… κατάρρευση: Παραιτήθηκε ο διοικητής στο Βενιζέλειο με επιστολή «ράπισμα» προς Χρυσοχοΐδη

Τελειωμό δεν έχει το «τσουνάμι» παραιτήσεων στο ΕΣΥ, παρά τις εξαγγελίες Αγαπηδάκη που έχουν ήδη δεχθεί σφοδρή κριτική από τις ίδιες τις Ενώσεις των γιατρών. Σε αυτό το μήκος κύματος, λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε καθήκοντά αναπληρωτή Διοικητή ο παθολόγος ιατρός Χάρης Λυδάκης παραιτήθηκε από τη θέση της Διοίκησης του Βενιζέλειου νοσοκομείου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ειδικότερα, με κείμενο που απέστειλε στην 7η ΥΠΕ γνωστοποίησε πως παραιτείται και από τη θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και από τα καθήκοντα του εκτελούντος χρέη Διοικητή.

«Έχοντας απόλυτη επίγνωση των θεσμικών μου υποχρεώσεων έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ για να με μετακινήσει ως Παθολόγο στο ΓΝ Ρεθύμνου για να επιτελέσω την εν λόγω εφημερία», τονίζει στην επιστολή του.

Η επιστολή παραίτησης

«Αξιότιμε κε Υπουργέ και Διοικητά της 7ης ΥΠΕ,

Σήμερα έγινα αποδέκτης γραπτού αιτήματος για να υποδείξω όνομα ιατρού ειδικευμένου Παθολόγου για εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Ρεθύμνου.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση των θεσμικών μου υποχρεώσεων έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ για να με μετακινήσει ως Παθολόγο στο ΓΝ Ρεθύμνου για να επιτελέσω την εν λόγω εφημερία.

Όπως είναι γνωστό, έχει εκφραστεί με προηγούμενο έγγραφο μου (Αρ. πρωτ. 29777/23-10-23) η υπηρεσιακή μου άποψη (απότοκος 25ετούς θητείας ως ειδικευμένου ιατρού στο ΕΣΥ) ότι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καταθέτω την παραίτηση μου από την θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας και του εκτελούντος χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου.

Με τιμή
Ο εκτελών χρέη Διοικητή
Δρ Χαράλαμπος Λυδάκης
Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Προϊστάμενος Διευθυντής της Β ́ Παθολογικής κλινικής»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter