ΕΣΥ σε διάλυση: Χωρίς ακτινολόγο το νοσοκομείο Λέρου – «Η σιωπή των υπευθύνων έχει γίνει εκκωφαντική»

ΕΣΥ σε διάλυση: Χωρίς ακτινολόγο το νοσοκομείο Λέρου – «Η σιωπή των υπευθύνων έχει γίνει εκκωφαντική»

«Στα πρόθυρα της απόλυτης διάλυσης βρίσκεται το ακτινολογικό τμήμα του Κ.Θ-Γ.Ν -Κ.Υ ΛΕΡΟΥ, υπηρετεί μια γιατρός, επιπρόσθετα λόγω κανονικής αδείας μένει χωρίς γιατρό έως το τέλος Οκτωβρίου», καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου – Κέντρου Υγείας Λέρου (ΕΙΘΕΛ).

Σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Η κατάσταση του νοσοκομείου Λέρου είναι ενδεικτική εκείνης που επικρατεί στην πλειοψηφία των νοσοκομείων των νησιών μας, αλλά και όλης της χώρας. Ενώ τα αυξανόμενα προβλήματα βυθίζουν όλο και περισσότερο το νοσοκομείο μας, η σιωπή των υπευθύνων έχει γίνει εκκωφαντική. Αντί να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες έστω και την ύστατη στιγμή προκειμένου να διασωθεί η δημόσια υγεία, παραμένουν κρυφοί θεατές της κατάρρευσής της».

Προσθέτει επίσης: «Η διοίκηση του νοσοκομείου, της 2 ΥΠΕ και πρωτίστως της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας έχει εγκαταλείψει και άλλα τμήματα του νοσοκομείου στην τύχη τους να υπολειτουργούν λόγω υποστελέχωσης. Μια ψυχίατρος για 250 ασθενείς, μια αναισθησιολόγο, ενώ με τις συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων επίκειται η πλήρη κατάρρευση της λειτουργίας».

«Απαιτούμε την άμεση λύση του προβλήματος έλλειψης ακτινολόγου, την άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων του οργανογράμματος σε ιατρικό προσωπικό, την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού», σημειώνει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter