ΕΣΥ σε διάλυση: Χωρίς αξονικούς τομογράφους το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

ΕΣΥ σε διάλυση: Χωρίς αξονικούς τομογράφους το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Για «τραγικό σκηνικό στο νοσοκομείο» κάνει λόγο η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας σε ότι αφορά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, καθώς εδώ και μέρες δεν λειτουργούν οι δύο αξονικοί τομογράφοι του νοσοκομείου.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε επιστολή της Ένωσης προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και το Διοικητή του νοσοκομείου, οι ασθενείς «προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ταλαιπωρούνται και χάνεται πολύτιμος χρόνος καθώς διακομίζονται στο ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας ώστε να υποβληθούν σε αξονική, γεγονός που δημιουργεί τεράστια καθυστέρηση στη διεκπεραίωση, διάγνωση και αντιμετώπισή τους».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας:

Για τη βλάβη του Αξονικού στο ΠΓΝΠ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΠΓΝΠ από την εφημερία του περασμένου Σαββάτου έως και σήμερα λόγω τεχνικής βλάβης και των δύο αξονικών τομογράφων του Νοσοκομείου.

Οι ασθενείς που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ταλαιπωρούνται και χάνεται πολύτιμος χρόνος καθώς διακομίζονται στο ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας ώστε να υποβληθούν σε αξονική, γεγονός που δημιουργεί τεράστια καθυστέρηση στη διεκπεραίωση, διάγνωση και αντιμετώπισή τους.

Μάλιστα, ύστερα από εντολή της 6ης ΥΠΕ η διακομιδή τους γίνεται με ιδιωτικά ασθενοφόρα τα οποία όμως υποχρεωτικά επανδρώνουν γιατροί του νοσοκομείου μας, οι οποίοι περνούν όλη την εφημερία κυριολεκτικά στο δρόμο. Επίσης, λόγω της υποστελέχωσης του Άγιου Ανδρέα, ακτινολόγοι από το Ρίο μεταβαίνουν εκεί ώστε να βοηθήσουν και στη συνέχεια οι εικόνες πηγαίνουν στο Ρίο για να γίνει η γνωμάτευση!

Όσον αφορά τους ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς πρακτικά διενεργούνται μόνο οι εξαιρετικά επείγουσες εξετάσεις.

Ενημερώνουμε τους ασθενείς και τους πολίτες πως ουδεμία ευθύνη για τα παραπάνω δεν έχουν οι γιατροί του νοσοκομείου μας, ακτινολόγοι και κλινικοί, που υπερβάλλουν εαυτόν για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους.

Αυτή τη στιγμή και ενόψει της σημερινής ανοιχτής εφημερίας του Νοσοκομείου δεν υπάρχει καν χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βλάβης.

Απαιτούμε από την διοίκηση του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ να αποκαταστήσουν ΑΜΕΣΑ την λειτουργία του αξονικού προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες.

Είναι απαράδεκτο να επαναληφθεί στις ερχόμενες εφημερίες της Τετάρτης, Παρασκευής και Σαββάτου το ίδιο τραγικό σκηνικό!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter