Εταιρία start-up πλούτισε προωθώντας αναξιόπιστα rapid test

Εταιρία start-up πλούτισε προωθώντας αναξιόπιστα rapid test
Φωτογραφία Αρχείου

Ακατάλληλα για χρήση χαρακτήρισε τα προϊόντα της Innova Medical Group – που ιδρύθηκε στην Πασαντίνα και αποτελεί το success story στον τομέα των rapid test αντιγόνου – ο αμερικανικός οργανισμός FDA, εντούτοις οι πελάτες της αρνούνται να αποθαρρυνθούν βάζοντας σε ρίσκο τους ασθενείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η βρετανική κυβέρνηση υπό τον Μπόρις Τζόνσον, που ακύρωσε τα περιοριστικά μέτρα άρον άρον έχοντας την πεποίθηση πως τα τεστ ταχείας αντίδρασης θα οδηγήσουν σε έναν ικανοποιητικό βαθμό υγειονομικής επιτήρησης της κατάστασης.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον 57χρονο κινέζο Τσάρλς Χουάνγκ, πρώην στέλεχος επιχειρήσεων στην Κίνα. Μόλις ο κορονοϊός ξέσπασε στην Γουχάν ο Χουάνγκ χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις που είχε αποκτήσει από όταν ήταν φοιτητής εκεί ώστε να εξασφαλίσει μια μεγάλη ποσότητα rapid test από έναν αδιαφανή κινέζο κατασκευαστή προτού οι μεγάλες φαρμακευτικές αγοράσουν τα εμπορεύματα και ανέβει η τιμή εις βάρος του.

Συνεπώς όταν ο Τζόνσον αναζητούσε εναγωνίως τρόπους για να διακόψει το lockdown, η Innova ήταν έτοιμη και «έκλεισε» συμβόλαιο με τη βρετανική κυβέρνηση ύψους 2.7 δις δολαρίων και πλέον έχει καταφέρει να πουλήσει παραπάνω από 1 δις τεστ παγκοσμίως.

Την ίδια στιγμή τα διευθυντικά στελέχη, βέβαια, ζούσαν την «καλή» ζωή, ταξιδεύοντας με υπερπολυτελή τζετ, αγόρασαν σπίτια πολλών εκατομμυρίων κοντά στην έδρα της εταιρείας ενώ όταν η μεσιτική εταιρεία Realtors ζήτησε από ένα διευθυντικό στέλεχος εάν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στις υποχρεώσεις του εκείνος του έδειξε έναν εταιρικό λογαριασμό ύψους 128 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον περασμένο Ιούνιο ο FDA ζήτησε την διακοπή χρήσης των προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρείας διότι έβγαζαν λάθος αποτελέσματα οδηγώντας τους χρήστες σε σοβαρή ασθένεια ή ακόμη και στον θάνατο. Η αμερικανική υπηρεσία μάλιστα ήταν τόσο απόλυτη στην έκθεση της που συνέστησε στους πολίτες που είχαν προμηθευτεί τα τεστ της Innova να τα καταστρέψουν και να τα πετάξουν στον κάδο απορριμμάτων.

Στη συνέχεια αξιωματούχοι του FDA προχώρησαν σε επιτόπιες έρευνες στα γραφεία της Innova και κατέγραψε αρκετές παρατυπίες. Ειδικότερα ανακαλύφθηκαν 13 χαρτοκιβώτια από τεστ, που ήταν έτοιμα για αποστολή, ανακατεμένα με προϊόντα που είτε είχαν υποστεί φθορά είτε καταστραφεί ενώ η εταιρία δεν προχωρούσε σε ποιοτικό έλεγχο του εμπορεύματος όταν έφτανε από την Κίνα.

Η εταιρεία ακόμη και σήμερα συνεχίζει να συνεργάζεται με πολλές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ΗΒ, καθώς και ιδιώτες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter