Ο δρόμος για την καύση θα είναι μακρύς

Εταιρίες προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της κατασκευής αποτεφρωτηρίου στον Ελαιώνα

Γνωστές μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες (Ανώνυμες Εταιρείες) και μια τράπεζα, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στην περιοχή του Ελαιώνα ζητούν από το ΣτΕ να ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων με την οποία επετράπη η χωροθέτηση του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην περιοχή.

Στην προσφυγή τους τονίζουν ότι η μονάδα αποτέφρωσης κοντά στις εγκαταστάσεις τους είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι το νομικό πλαίσιο για την κατασκευή μονάδας αποτέφρωσης προσκρούει στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το φυσικό, ανθρωπογενές αστικό περιβάλλον.

Εστιάζουν στο γεγονός ότι η χωροθέτηση Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα δεν είναι μέσα στις επιτρεπόμενες χρήσεις της περιοχής, αφού το συγκεκριμένο οικόπεδο θεωρείται  ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και παράνομα αποχαρακτηρίζεται και μετατράπηκε σε οικοδομήσιμο χώρο κατάλληλο για ανέγερση κτιρίου για τη δραστηριότητα του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.