ΕΤΕΡ: Είτε με Μαρινάκη, είτε με Ψυχάρη οι εργαζόμενοι στο Βήμα Fm παραμένουν απλήρωτοι

ΕΤΕΡ: Είτε με Μαρινάκη, είτε με Ψυχάρη οι εργαζόμενοι στο Βήμα Fm παραμένουν απλήρωτοι

Για «ζοφερή κατάσταση» που επικρατεί στο σταθμό κάνει λόγο ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών με αφορμή και τον έλεγχο κλιμακίου των ειδικών επιθεωρητών του ΣΕΠΕ.

Όπως αναφέρουν η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς παρά την αγορά του σταθμού από την εταιρεία συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κάνουν λόγο για «εξαπατημένος εργαζόμενους του ΔΟΛ» που έχασαν χρεωστούμενα και αποζημιώσεις δεκαετιών αλλά και σημαντικές μειώσεις μισθών.

Η ανακοίνωση αφήνει αιχμές για τις προθέσεις της νέας διεύθυνσης και επισημαίνει ότι θα κάνουν χρήση της προστασίας που παρέχουν οι νόμοι και καταλήγουν:

«Απαιτούμε λοιπόν από το μεγαλομέτοχο του «Βήμα fm» Βαγγέλη Μαρινάκη να προχωρήσει άμεσα στην αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργαζομένους του στον εν λόγω ραδιοσταθμό από το 2016 μέχρι και σήμερα».

Η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ

Είτε με Μαρινάκη είτε με Ψυχάρη στο «Βήμα fm» οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι!

Ο σημερινός έλεγχος από κλιμάκιο ειδικών επιθεωρητών του ΣΕΠΕ στον ραδιοσταθμό «Βήμα fm» κατέγραψε τη ζοφερή κατάσταση που οι εργαζόμενοι σε αυτόν βιώνουν στο πετσί τους σχεδόν δύο χρόνια τώρα και η οποία επιδεινώνεται διαρκώς παρά την εξαγορά των μετοχών του σταθμού, μέσα από τη διαδικασία της εκκαθάρισης εν λειτουργία, από την «ALTER EGO Μ.Μ.Ε. Α.Ε.» του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ενώ λοιπόν οι εξαπατημένοι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, αυτοί τουλάχιστον που «επαναπροσλήφθηκαν», προσπαθούν να χωνέψουν το χάσιμο των χρεωστούμενων και των αποζημιώσεων τους (μιλάμε για 10, 20 και παραπάνω χρόνια προϋπηρεσίας και περίπου 10 μισθούς οφειλόμενα από τον Ψυχάρη) καθώς και τις μειώσεις των μισθών τους που φτάνουν μέχρι και 50%, οι εργαζόμενοι του πολύπαθου ραδιοσταθμού παραμένουν στη Μιχαλακοπούλου που αδειάζει με αργούς ρυθμούς. Στο μεταξύ η απουσία κινήσεων από το μεγαλομέτοχο του «Βήμα fm» Βαγγέλη Μαρινάκη εντείνει μία ακατάσχετη φημολογία για τις προθέσεις του όσον αφορά το «Βήμα fm» και τους ανθρώπους που εργάζονται ακόμα σε αυτόν. Δεν θέλουμε να υποθέσουμε πως τα παραπάνω αποτελούν ένα τέχνασμα, κακών συμβούλων του Βαγγέλη Μαρινάκη, ώστε να απαλλαχθεί από τις ευθύνες του απέναντι στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού. Αν πάντως κάτι τέτοιο συμβαίνει τότε ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα Νόμοι στην Χώρα μας οι οποίοι δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια για κανέναν.

Αλήθεια Βαγγέλη Μαρινάκη «γι’ αυτό βγήκες μπροστά»; Καλύτερα τότε να μην το έκανες. Αν με αυτές τις πρακτικές, που άρχισες να εφαρμόζεις στους εργαζόμενους του «Βήμα fm», προσπαθείς «για την προκοπή του τόπου και των ανθρώπων του» τους οποίους θέλεις «δυνατούς και περήφανους» όπως λες τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος.

Απαιτούμε λοιπόν από το μεγαλομέτοχο του «Βήμα fm» Βαγγέλη Μαρινάκη να προχωρήσει άμεσα στην αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργαζομένους του στον εν λόγω ραδιοσταθμό από το 2016 μέχρι και σήμερα.

Οι δυσκολίες, που τεχνηέντως ορθώνει απέναντί μας η νέα εργοδοσία του «Βήμα fm», όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας ενώνουν και ταυτόχρονα γιγαντώνουν το πάθος μας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

Δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας. Αντιθέτως θα διεκδικούμε τα πάντα μέχρι να δικαιωθούμε γιατί είμαστε πραγματικά δυνατοί και ελεύθεροι και παλεύουμε καθημερινά για την προκοπή του τόπου και όλων των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter