Ετερόκλητη διεύρυνση αναζητά εναγωνίως η ΛΑΕ – Και Ζωή και ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Ετερόκλητη διεύρυνση αναζητά εναγωνίως η ΛΑΕ – Και Ζωή και ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Σε συζητήσεις για ετερόκλητες συνεργασίες με άλλα κόμματα βρίσκεται η Λαϊκή Ενότητα, όπως προκύπτει με όσα ανέφερε ο πρώην υπουργός και νυν στέλεχος του κόμματος, Δημήτρης Στρατούλης στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Στρατούλης είπε χαρακτηριστικά: «Είναι σε εξέλιξη οι συνεργασίες που συζητάμε με άλλες αντιμνημονιακές και δημοκρατικές δυνάμεις. Συζητάμε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Πλεύση Ελευθερίας», ενώ αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη, σημείωσε πως «έχουμε διαφορές στο δια ταύτα δηλαδή τι κάνουμε και τι πρόγραμμα θα εφαρμοστεί».

Συμφωνία με Αλαβάνο, όχι με ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Όπως πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης, η ΛΑΕ έχει συμφωνήσει με τον Αλέκο Αλαβάνο και το σχέδιο Β, όπως και με το κόμμα των Πειρατών, ενώ επισήμανε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο αντικαπιταλιστικό μέτωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Πιέζουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ανταποκριθεί γιατί θεωρούμε πως όλοι μαζί πρέπει να κατέβουμε ενωμένοι για να είμαστε ένα αποκούμπι για το λαό και όσους δεν συμφωνούν με τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας όποιος και αν τις εφαρμόζει». Να σημειωθεί πάντως ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με απόφαση της 4ης Συνδιάσκεψής της έχει αποκλείσει σαφώς κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στρατούλης επισήμανε πως από τα μνημόνια «βγήκαμε τυπικά». «Οι δανειστές βγήκαν από τα μνημόνια γιατί δεν μας δανείζουν. Οι έλληνες και οι ελληνίδες είναι μέσα στα μνημόνια γιατί μέχρι το 2060 έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση για πολιτικές λιτότητας», ανέφερε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter