Eteron: Ινστιτούτο για την προοδευτική σκέψη και την κοινωνική αλλαγή

Eteron: Ινστιτούτο για την προοδευτική σκέψη και την κοινωνική αλλαγή

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας και Κοινωνικής Αλλαγής Eteron, Γαβριήλ Σακελλαρίδης παρουσίασε τους στόχους και την φύση του οργανισμού που φιλοδοξεί να προσφέρει εναλλακτική στις «ορθοδοξίες» με τις οποίες ερμηνεύονται και απαντώνται τα σύγχρονα προβλήματα.

Στόχος του Οργανισμού είναι -με εργαλεία την έρευνα, την τεκμηρίωση, την δημόσια συζήτηση αλλά και την κοινωνική δικτύωση- να αποτελέσει μια διέξοδο σκέψης και δράσης σε έναν κόσμο όπου οι προκλήσεις και τα σύγχρονα προβλήματα απαντώνται σχεδόν αποκλειστικά με νεοφιλελεύθερα δόγματα.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στα κίνητρα και τους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία του ινστιτούτου. Τονίζοντας ότι φιλοδοξεί να αποτελέσει μια εναλλακτική θέαση σε ένα καθεστώς νεοφιλελεύθερης «ορθοδοξίας».

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε «η όλη ιδέα για τη δημιουργία ενός τέτοιου οργανισμού ξεκινάει από μία απλή διαπίστωση. Ότι ζούμε σε μία περίοδο που συμβαίνουν τεκτονικές αλλαγές γύρω μας σε όλα τα επίπεδα, όπου πρακτικά τίποτα δεν μένει το ίδιο σε επίπεδο κοινωνικών εξελίξεων, στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Το όλο εγχείρημα χρηματοδοτεί ο εκδότης και επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter