Εθελοντισμός για τα παιδιά

Εθελοντισμός για τα παιδιά

Πέρα από το έργο των μεγάλων γνωστών μη κυβερνητικών οργανώσεων υπάρχουν και συμπολίτες μας οι οποίοι αφιερώνουν εθελοντικά τον χρόνο τους σε δράσεις βοηθώντας παιδιά που έχουν λιγότερες ευκαιρίες. Εάν αναζητάτε έναν τρόπο για να συνεισφέρετε εθελοντικά, καταγράψαμε μερικές από τις πολλές προσπάθειες που γίνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία έχει δημιουργήσει το Αλληλέγγυο Σχολείο, το οποίο παρέχει δωρεάν εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε παιδιά. Αυτήν τη στιγμή φοιτούν στο σχολείο περίπου 200 μαθητές. Πενήντα εθελοντές καθηγητές προσφέρουν ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές γυμνασίου-λυκείου και διατηρούν ξενόγλωσσα τμήματα για παιδιά 6-7 ετών. Ως προς τη λειτουργία του το Αλληλέγγυο Σχολείο αποτελεί ένα πρωτότυπο –σε σχέση με αντίστοιχα κοινωνικά σχολεία– εκπαιδευτικό εγχείρημα καθώς βασίζεται σε κοινές συνελεύσεις γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών και διοργανώνει ανταποδοτικές δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Εάν επιθυμείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας μπορείτε να επικοινωνήσετε στο mesopotamiatx@gmail.com.

Οι Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά είναι μια εθελοντική ομάδα στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες ζωγράφοι ή απλώς δημιουργοί με διάθεση προσφοράς που αγαπούν την τέχνη και τα παιδιά. Φιλοτεχνούν τοιχογραφίες στους χώρους όπου διαμένουν μη προνομιούχα παιδιά, όπως ιδρύματα, στέγες ανηλίκων, υποβαθμισμένες ή παραμεθόριες περιοχές, είτε πρόκειται για παιδιά με ειδικές ανάγκες είτε για παιδιά που νοσηλεύονται λόγω ασθένειας κ.λπ. Μάλιστα μπορούν να συμμετάσχουν και τα ίδια στη διαδικασία. Η ομάδα αναζητεί εθελοντές εικαστικούς, οδηγούς, γραφίστα, εκπαιδευτικούς αλλά και χορηγό υλικών ζωγραφικής.

Τα Παιδιά Εν Δράσει είναι μια εθελοντική ομάδα που πραγματοποιεί παραστάσεις με κλόουν, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, μαριονέτες, θέατρο δρόμου κ.ά. για παιδιά με λιγότερες ευκαιρίες λόγω γεωγραφικών, οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών (σε μικρά χωριά, ορφανοτροφεία, σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, νοσοκομεία, ιδρύματα, κέντρα μεταναστών κ.λπ.). Μέλη της ομάδας συγγράφουν παραμύθια τα οποία διανέμουν δωρεάν μετά τις παραστάσεις, συνθέτουν μουσική για παιδιά, κατασκευάζουν κούκλες κουκλοθέατρου και οργανώνουν εργαστήρια για την εκμάθηση τεχνικών τσίρκου και θεάτρου δρόμου. Οσον αφορά τους νέους, η ομάδα δίνει πληροφορίες για συμμετοχή σε προγράμματα εθελοντισμού στην Ευρώπη και ευρύτερα.

Σκοπός της πρωτοβουλίας we_can_make_it_together είναι η προσφορά μεταχειρισμένων και καινούργιων ειδών σε δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων. Η ομάδα δημιουργήθηκε από την ανάγκη των μελών της να σταθούν κοντά στα παιδιά –αλλά και στους δασκάλους– των δημόσιων σχολείων της Αττικής διαπιστώνοντας τις μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία τους. Εάν θέλετε να βοηθήσετε μπορείτε –ενδεικτικά– να προσφέρετε ηλεκτρονικό και αθλητικό εξοπλισμό, καθώς και λογοτεχνικά βιβλία.

Η ομάδα Είμαι Ακόμα Παιδί είναι ένα δίκτυο εθελοντών με έδρα την Κρήτη που στόχο έχει την κοινωνικοποίηση, την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και την εξωστρέφεια των παιδιών που φιλοξενούνται σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα. Οι δράσεις τους περιλαμβάνουν επισκέψεις σε ιδρύματα, παιχνίδι, συζήτηση, συντροφιά με τα παιδιά, οργάνωση εκδηλώσεων. Επιπλέον διοργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια (πρώτων βοηθειών, σεξουαλικής αγωγής, ασκήσεις εκτάκτου ανάγκης, κίνδυνοι διαδικτύου) αλλά και μαθήματα παιδικής γιόγκα, ζούμπα και καποέιρα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter